Smart SzegedSzegedi Arcok

35 tonna e-hulladék gyűlt össze Szegeden, egyetlen hétvége alatt

Folyamatosan adták le a hétvégén Szegeden, a kormányhivatal Rákóczi téri parkolójában kialakított gyűjtőponton az elektronikai hulladékot. Mint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közleménye írja, több mint ezren csatlakoztak az akcióhoz, összesen 35 tonna már használaton kívüli, a háztartásban felhalmozódott e-hulladéktól váltak meg.

A környezettudatosság jegyében hagyomány a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalnál, hogy időről időre elektronikai hulladékgyűjtést szervez. Legutóbb a hétvégén Szegeden, a kormányhivatal épületének Rákóczi téri parkolóban kialakított gyűjtőponton várták a lakosságot.

A TECHNIKA FEJLŐDÉSE MIATT EGYRE TÖBB A VESZÉLYES ANYAGOKAT IS TARTALMAZÓ ELEKTRONIKAI HULLADÉK

Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors fejlődése miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek, alkatrészeknek a mennyisége, melyek az idő múlásával tulajdonosaiknak értéktelenné válnak – mondta Zakar Péter, a kormányhivatal igazgatója. Hozzátette: ezekben az eszközökben olyan veszélyes anyagok, nehézfémek találhatóak, amelyek a környezetbe jutva szennyezik a talajt, vizet. Ezért is fontos a szemléletformálás, hogy ezek az elektronikai hulladékok ne az erdők szélére, hanem újrahasznosítással foglalkozó üzemekbe kerüljenek Hasznosításukkal ugyanis, olyan anyagok nyerhetők vissza, amelyek a környezetszennyezés megelőzése mellett csökkentik az alapanyagok bányászatát és hozzájárulnak a hosszú távú fenntartható fejlődéshez.

35 TONNA E-HULLADÉK, EGYETLEN HÉTVÉGE ALATT

A lakosság a hétvégi akcióban térítésmentesen, összesen mintegy 35 tonna e-hulladéktól vált meg. Folyamatosan teltek meg a konténerek többek között hűtőkkel, mosógépekkel, televíziókkal.

Fotók: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb