Szegedi Arcok

Le a kalappal: a mellrák elleni küzdelem hónapja miatt rózsaszínben pompázik a Szent Gellért Fórum

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, melynek keretében számos megmozdulást, kampányt szerveznek, így próbálják felhívni a figyelmet a téma fontosságára a jellegzetes rózsaszín árnyalattal, melybe a Stadiont öltöztetik a díszkivilágítás segítségével egész hónapban. A Szent Gellért Fórum ezúton is szeretné kifejezni társadalmi felelősségvállalását, és felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés, ezáltal a korai felismerés, megelőzés fontosságára – írja az intézmény közleményében.

Mint írják, rengeteg időt áldozunk más, sokszor kevésbé hasznos dolgokra, pedig havonta 5 perc önvizsgálatra mindenkinek van ideje, de kifogást persze mindig lehet találni, mint minden másra is. Lehet félni tőle, azért halogatni, de késő lesz, mikor már visszafordíthatatlan a gond. Az önvizsgálat életet is menthet, és nem csak októberben fontos. Szánjunk magunkra minden hónapban 5 percet, és ez alól a férfiak sem kivételek! Bár a mellrákos megbetegedések főként a nőket, azon belül is leggyakrabban a középkorúakat érinti, de sajnos a férfiaknál is előfordul ez a betegség.

FONTOS A RENDSZERES TESTMOZGÁS ÉS SPORTOLÁS

A közleményben kimelték, hogy a megelőzés egyik legjobb módja a rendszeres sportolás, testmozgás, ami egyébként a már betegségen átesettek felépülését is segíti. A fizikai aktivitás pozitívan befolyásolja az életminőségét, javítja a fizikai állapotot és lelkileg is feltölt. A Szent Gellért Fórum szinte minden kedvelt és ismert sportágat kiszolgál. A szabadidő minőségi eltöltésére különböző sportpályák és közösségi terek állnak rendelkezésre, ahol a sportolni vágyó felnőttek és a gyermekek is egyaránt találnak maguknak tartalmas elfoglaltságot.

MINDEN VILÁGNAP FONTOSSÁGÁRA FELHÍVJÁK A FIGYELMET

A létesítmény igyekszik minden világnap fontosságára látványos módon felhívni a figyelmet. A már önmagában is szemrevaló épület különleges díszkivilágítással figyelmeztet a közösség, társadalom felé kiemelt jelentőségű világnapokra, ezúttal rózsaszínbe öltöztetve a Stadiont. Mint írják, ha elhaladunk a kivilágított épület környékén, emlékeztessük magunkat a megelőzés fontosságára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb