Közélet

Lázár János kiakadt: “a makói Continental leépít és terrorizálja a munkavállalókat”

“A Continental állami támogatást vett fel, most pedig több száz embert bocsát el” – fejtette ki egy erős hangvételű videóban Lázár János, a makói üzemben történtekre reagálva. A politikus szerint a multinacionális vállalat becsapta a dolgozókat, a makóiakat és a magyar államot is.

HA LEMARADTÁL VOLNA RÓLA: ÚJABB 140 FŐT KÜLD EL A MAKÓI CONTINENTAL

Az év végéig újabb 140 főt küld el a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft – derült ki a Continental-csoporthoz tartozó üzem által szervezett, az üzem egy részének működését is bemutató sajtóbeszélgetésen. Lázár János a cikkünk apropóját adó videóban egyébként már arról beszélt, hogy a német cég az idén 200 embert küld el, jövőre pedig 300-at. A vállalat tegnap a járvány gazdasági hatásaira és az autóipar strukturális átalakulására hivatkozott.

LÁZÁR JÁNOS: ÁLLAMI TÁMOGATÁST VETTEK FEL, MOST PEDIG TÖBBSZÁZ EMBERT KÜLDENEK EL

“Állami támogatást vettek fel, most pedig több száz embert bocsátanak el” – kezdi a Facebook-ra feltöltött, dühös hangvételű videójában Lázár János országgyűlési képviselő, tram-train kormánybiztos. Mint mondta, a történtek miatt három dolgot kérnek a kormányzattól:

  • Először azt, hogy függesszék fel a cégnek adott állami támogatást, hogy szó szerint idézzük, azt mondta, hogy “egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól, amíg nem tisztázódik, hogy elküldik-e az embereket, vagy megtartják őket”,
  • azokat pedig, amiket korábban kaptak, vizsgálják ki,
  • a harmadik kérés, hogy minden elbocsátott dolgozó kapjon kormányzati segítséget.

Lázár János felháborítónak tartja, hogy az „adófizetők bizalmával visszaélve, becsapva a kormányt, a makóiakat és a munkavállalóikat, azt ígérték hogy felveszik az állami támogatást, megtartják a dolgozókat, és tovább építik a vállalatot”. Lázár szerint ehhez képest „leépítik a céget, terrorizálják a munkavállalókat, folyamatosan fenyegetik az ott dolgozókat”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb