Mindenmás

Halálos lakástűz volt hajnalban, Szegedtől 70 kilométerre

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres melléképület Szarvason, a lángok az ingatlannal egybeépített, száz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetére is átterjedtek. A kivonuló tűzoltók egy embert találtak a lakásban, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

MÁR NEM TUDTÁK MEGMENTENI AZ ÉLETÉT

Csütörtök hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres melléképület Szarvason, a Vágóhíd utcában – adta hírül a katasztrófavédelem. A lángok átterjedtek az ingatlannal egybeépített, száz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetére is. A szarvasi, a szentesi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. Az oltás során a lakásban egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életén már nem lehetett segíteni.

SZEREZZ BE EGY FÜSTÉRZÉKELŐT!

A katasztrófavédelem a tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. A mostani eset is rámutat arra, mennyire fontos otthonra egy füstérzékelőt beszerezni, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről.

Mint a hatósági közlemény kitér rá, a magánszemélyek számára ingyenes a kéményseprés, a családi házakba viszont előre egyeztetett időpontban megy a kéményseprő. A kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalókat IDE kattintva találod, időpontot kérni a 1818-as telefonszámon tudsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb