Blog

Ma van a nemzetközi Back to the Future Day, erre mit láttunk az ÁRKÁD földszintjén? Naná, hogy egy DMC Delorean-t!

Na jó, a helyszín és az autó stimmel, azonban a dátum nem annyira, viszont mint ahogy a Back to the Future filmekből megtanultuk, a tér és idő elég rugalmas tényezők. Ma van a nemzetközi “Vissza a jövőbe” nap, mi pedig pont ezen a napon találtunk rá a szerverünkön néhány, a legendás DMC DeLorean-t az ÁRKÁD Szeged földszintjén megörökítő fotóra. Ez nem lehet véletlen.

Back to the Future Day, október 21., mert a Vissza a jövőbe című film második részében ezen a napon érkezik meg 1985-ből Marty McFly és Doki a DMC DeLorean-ből épített időgéppel. Akár Szegedre is jöhettek volna, 2017 nyarán ugyanis egy eredeti DeLorean érkezett az ÁRKÁD Szeged Filmes Autók Kiállítására. Volt rajta Krupps kávéfőzőből épített fluxuskondenzátor plusz a hátsó ülésre még az ominózus sport-almanach és egy pár önbefűzős Nike is be volt készítve. Azért írtunk 100 helyett 99 százalékot, mert egy valami azért hiányzott a kocsi extralistájáról: az időutazás.

Ha kíváncsi vagy, honnan lehet beszerezni egy ennyire spéci négykerekűt plusz arra, hogy milyenek vele a gazdája hétköznapjai, irány az Élet egy Deloreannel blog. Az a srác írja, aki az említett autót elhozta Szegedre, a Knight Riderből ismerős K.I.T.T., a Halálos Iramban filmek Toyota Suprája, a Hazárd Megye Lordjainak Dodge Chargere (General Lee, imádunk) vagy éppen a jó öreg Herbie mellé.

Csak hogy dicsekedjünk is egy kicsit: a kiállítást speciel mi szerveztük anno, bár, akkor még nem Szeged365-nek hívták a brancsot (viszont a Delorean-be annyira belezúgtunk, hogy a Kárász utcai szerkesztőségünkbe lépve még mindig ott van egy élethű makett belőle – ha nem hiszed, ugorj be hozzánk pénteken egy kávéra és meglátod).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb