Mindenmás

Napi pakk: hidegfronttal kezdjük meg a hét utolsó munkanapját Szegeden, startol a hosszútávúszó OB a Tiszavirágban

Kicsit belerondít a betörő hidegfront a péntekünkbe, délelőtt bizony szükség lehet az esernyőkre. A hőmérséklet is kicsit visszaesik, de ne búsulj, visszatér a napsütés a hétvégére. Ma kezdődik a szegedi Tiszavirág Sportuszodában a hosszútávúszó medencés országos bajnokság is, és végre van egy olyan péntekünk, amikor nem drágul a benzin. Készítsd be a reggeli kávéd, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Előd, Admira, Inge, Ingeborg, Kordélia, Koren, Korina, Korinna, Mária, Mirabel, Mirabella, Szalóme, Szulamit, Várkony, Vilibald.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 210 éve született Liszt Ferenc zeneszerző. Zeneszerzőként az 1850-es években kezdett elismertté válni. A hatvanas évektől kezdve zeneszerzőként főleg egyházi zenékkel foglalkozott, élete pedig a Pest-Róma-Weimar háromszögben folyt. 1875-ben saját lakásán alapította meg a Zeneakadémiát, melynek elnöke és oktatója lett.
  • 108 éve született Robert Capa, világhírű magyar riportfotós, haditudósító. A háború fényképésze, a XX. századi sajtófotó egyik legmarkánsabb alakja 1931-ben hagyta el Magyarországot. 
  • 104 éve jött világra Joan Fontaine színésznő, A Manderley-ház asszonya és az Ivanhoe szereplője.
  • 83 éves lett a Vissza a jövőbe dokija, azaz Christopher Lloyd színész.
  • 69 éves lett Jeff Goldblum színész, A légy, a Jurassic park és a Függetlenség napja sztárja.

HIDEGFRONTTAL ZÁRJUK A HÉT UTOLSÓ MUNKANAPJÁT SZEGEDEN

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel és záporokkal. A csapadék egész délelőtt kitart városunkban, majd délutánra marad az erősen felhős, borongós időjárás Szegeden. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet is, mindössze 11-16 fok várható napközben.

PÖRGÉS A TISZAVIRÁGBAN: MA STARTOL AZ OB SZEGEDEN

Péntektől vasárnapig a szegedi Tiszavirág Sportuszoda ad otthont a 2021-es hosszútávúszó medencés országos bajnokságnak – adta hírül a Szegedi Úszó Egylet. 350 versenyző 500 alkalommal rajtol az új létesítményben, ahol először rendeznek felnőtt OB-t.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Belcampo
  2. Visszajelzés: lsm99live.net
'Fel a tetejéhez' gomb