Szegedi Arcok

“Te vagy az, Mars teres lány?” – drámai sikersztori, Szeged (egyik) legnagyobb koszorúkínálatával: nagyot durrant Mesi Virágoskertje

Hosszú éveken át ő volt a Mars Téri Piac közönségkedvenc virágárus lánya, aki nem bírta kordában tartani az álmait és belevágott élete legnagyobb és legrázósabb kalandjába. Deák Emese 2019-ben, közel nulla forinttal a zsebében, gyalog, szinte a semmiből nyitotta meg Mesi Virágoskertje nevű üzletét a Makkosházi körúton, amit az idén a szomszédos, Mesi Mesebeli Cukrászdája követett. A jelek szerint mindkettő hatalmas ötlet volt, a virágbolt faltól falig érő koszorúkínálatát elnézve pedig a lelkesedés sem kopott el, sőt, valami egészen grandiózus összkép fogadott bennünket, amikor beléptünk a boltba.

EGY IGAZI SZEGEDI SIKERSZTORI, A TOTÁLIS NULLÁRÓL: “SEMMIM SEM VOLT, KAPTAM EGY RÚGÁST AZ ÉLETTŐL, BELEVÁGTAM”

“Áááááh, Te vagy az, a Mars Téri Piacos Lány!” – köszönti 10-ből 9 új vásárló a mai napig Deák Emesét, a Mesi Virágoskertje alapító-tulajdonosát. A megállapítás két szemszögből is igaz: Mesi egyrészt éveken át a piacon árulta a virágokat, másrészt pedig ugyanaz a követlen, széles mosolyú csajszi maradt, aki a “régi életében” is volt. A közismert szegedi bő két évvel ezelőtt vágott bele a vállalkozásába, mint mondta, kapott egy “nagy rúgást az élettől”, betelt a pohár, váltani akart.

“Gyakorlatilag egy forint nélkül vágtam bele, az összes vagyonom 200 ezer forint volt, egy román táska és egy ütött-kopott bicikli” – mesélte nevetve. A kezdeti időkben egy Osztrovszky utcai, egy szobás lakásban készítette a koszorúkat, csokrokat. “Az egész lakás úgy tele volt fenyőágakkal, virágokkal, hogy a bejárati ajtótól gyakorlatilag csak egyetlen, szűk csapás volt az ágyamig” – emlékezett vissza az első, vállalkozóként töltött Karácsonyára. Az édesanyja és a barátai vitték neki a karácsonyi díszeket, amelyekből az első koszorúk készültek. December 24-én úgy tele volt már a lakása faágakkal, tűlevelekkel, hogy a háztömb előtt árválkodó kukát ráncigálta fel, hogy valahogy el tudja tüntetni a romokat. A nulla forintból, a földszinti garzonban elkezdett vállalkozásnak az lett a vége, hogy 2019 tavaszán sikerült megnyitnia a saját üzletét a Makkosházi körút 11. alatt. Járványhelyzet, lezárások, szigorítások ide vagy oda, a Mesi Virágoskertje olyannyira megállta a helyét, hogy az idén még egy “kistestvért” is kapott, a szomszédos telken mesebeli gasztroélményeket kínáló Mesi Mesebeli Cukrászdája képében.

ILYET MÉG NEM LÁTTÁL: AZ EGYIK FALON ELKEZDŐDNEK A KOSZORÚK ÉS A MÁSIK FAL VÉGÉIG ÉRNEK

Megvan még Gombóc Artúr szállóigévé vált csokis idézete? “A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon” – hangzott Csukás István hősének válasza arra a kérdésre, hogy melyik édesség a kedvence.

Pont így éreztük magunkat, amikor tegnap beléptünk Mesi Virágoskertjébe, csak éppen koszorú fronton:

  • toboz alapú,
  • szalmás,
  • hosszított,
  • kör alakú,
  • és gyakorlatilag a világon létező összes fajta koszorú ott volt Mesiék falán.

Mint az egyik vásárlójuk mondta érkezésünkkor: “az egyik falon elkezdődnek a koszorúk, és a másik végéig érnek”. Mi azt akartuk írni a cikkünkbe, hogy

SZEGED LEGNAGYOBB KOSZORÚKÍNÁLATA,

de Mesi nem engedte, mondván, nem akar túl nagyot mondani. Pedig lehetett volna, valami egészen elképesztő, ami az ember fiára (lányára) vár, miután belépett hozzájuk. A látvány impozáns, a kínálat elképesztő, valahogy az volt az érzésünk, hogy ami itt nem található meg, az nem is létezik. A koszorúk mellett ráadásul nagyon komoly a vágott és cserepes krizantém kínálat is, az árak a termelői árak közelében mozognak.

Apropó, árak. Ami jó, nem feltétlenül drága, a kínálat meglepően baráti összegekért, már 890 Ft-tól várja a szegedieket.

Mesi elmondta, hogy az “ostrom” már elkezdődött, ami a Halottak Napjához közeledve tovább fog fokozódni, szóval, érdemes minél előbb beszerezni a koszorút Szeged (nem hivatalosan) (egyik) legnagyobb választékából.

Itt találod Mesi Virágoskertjét:

  • Cím: Szeged, Makkosházi krt 11. (parkolóhely van, parkolódíj nincs)
  • Nyitvatartás: 08.00 – 18:00
  • Telefonszám: 06 30 149 3225

Apropó, azt mondtuk már, hogy október 23-án is nyitva lesznek? Most mondjuk. Nyitva lesznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb