Mindenmás

Súlyosabb büntetést kértek a Marian Cozma megöléséért korábban elítélt Sztojka Ivánra

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség a minősített emberkereskedelem és pénzmosás miatt elítélt férfire és a cinkostársaira. A 24.hu értesülései szerint az elsőfokon nyolc és fél évre ítélt férfi az a korábban nevet változtató Sztojka Iván, aki részt vett a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es brutális megölésében.

MAJDNEM MÁSFÉL MILLIÓT VETT EL EGY PROSTITÓL

Az ügyészség vádirata szerint S. I.  felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó nővel, akitől elvette a jövedelmét. A nem jogerős ítélet szerint 1 millió 399 ezer forintos bevételre tett szert abból, hogy kihasználta a nő kiszolgáltatott helyzetét és érzelmeit.

A másod- és harmadrendű vádlottak révén jutott a pénzhez. A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől, és 1 millió 399 ezres vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

ANNO 13 ÉV 10 HÓNAPRA ÍTÉLTÉK EL MARIAN COZMA MEGGYILKOLÁSÁÉRT, MOST UGROTT FELTÉTELES SZABADLÁBRA HELYEZÉS IS

Az emberölés miatt 13 év 10 hónapra ítélt férfinek megszüntették a feltételes szabadságra helyezését is. Ez azt jelenti, hogy S. I.-nek a korábbi büntetéséből elengedett négy évet is le kell majd ülnie.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól. Az ítélet ellen az ügyész mind a négy elkövető terhére fellebbezést jelentett be, de fellebbezett három vádlott, illetve a védőik is. 

CSAK NEVET VÁLTOZTATOTT, ÉLETMÓDOT NEM

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a barátnőjét kihasználó férfi esetében indokolt a pénzmosás rendbeliségének a megváltoztatása, és súlyosabb büntetés kiszabása szükséges vele szemben. Kitértek arra is, hogy a férfi csak nevet változtatott, de életmódot nem, és a feltételes szabadsága alatt követett el újabb bűncselekményeket.

2009 NYARÁN ÖLTÉK MEG A KÉTSZERES MAGYAR BAJNOK KLASSZIST, A PICK SZEGED LEGNAGYSZERŰBB ELLENFELÉT

A Dinamo Bukarest és az MKB Veszprém KC csapataiban is játszó, 211 centiméter magas román klasszist 2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Patrióta lokál előtt szúrták szíven, segítségére siető klubtársai közül pedig további két játékos súlyos sérüléseket szenvedett. A két feltételezett gyilkost külföldre szökésük közben az osztrák rendőrség még aznap este elfogta, 2011 nyarán a Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott. Pár hónappal később Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki. Sztojka 2018. nyarán szabadult a szombathelyi börtönből.

NEMES ELLENFÉL, FANTASZTIKUS SPORTEMBER, AKIT A SZEGEDIEK SOSEM FELEJTENEK: MARIAN COZMA-RÓL NEVEZTÉK EL AZ ÉPÜLŐ PICK ARÉNA VENDÉGSZEKTORÁT

Korábban írtuk: Marian Cozma-ról nevezik el a Pick Aréna vendégszektorát. A MOL-PICK Szeged 2019-ben Ilyés Ferenc hathatós segítségével vette fel a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. “Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztattuk, hogy szeretnénk a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma família megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért” – adta hírül a magyar bajnok szegedi csapat kereken egy hónapja.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb