Mindenmás

Újabb bűncselekmény miatt ítélték nyolc és fél évre a Marian Cozma-gyilkosság tettesét

Emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt nem jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy visszaeső vádlottat – közölte a törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott – aki az Index korábbi sajtóinformációi szerint a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009. évi meggyilkolásában részt vevő Sztojka Iván – a „huzamosabb idejű szabadságvesztésből” történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett, helyette felvette a kapcsolatot az általa korábban megismert, prostituáltként dolgozó sértettel, akitől elvette a jövedelmét.

A Székesfehérvári Törvényszék Sztojka Ivánt a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá határozott arról is, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra.

2009 NYARÁN ÖLTÉK MEG A KÉTSZERES MAGYAR BAJNOK KLASSZIST

A Dinamo Bukarest és az MKB Veszprém KC csapataiban is játszó, 211 centiméter magas román klasszist 2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Patrióta lokál előtt szúrták szíven, segítségére siető klubtársai közül pedig további két játékos súlyos sérüléseket szenvedett. A két feltételezett gyilkost külföldre szökésük közben az osztrák rendőrség még aznap este elfogta, 2011 nyarán a Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott. Pár hónappal később Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki. Sztojka 2018. nyarán szabadult a szombathelyi börtönből.

MARIAN COZMA-RÓL NEVEZIK EL AZ ÉPÜLŐ PICK ARÉNA VENDÉGSZEKTORÁT

A MOL-PICK Szeged 2019-ben Ilyés Ferenc hathatós segítségével vette fel a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. “Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztattuk, hogy szeretnénk a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma família megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért” – adta hírül a magyar bajnok szegedi csapat kereken egy hónapja.

A vadonatúj Pick Arénában a vendégszektor elnevezésével tisztelegnek a román klasszis emléke előtt:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: niches youtube
'Fel a tetejéhez' gomb