Közélet

SZTE Urológiai Klinika: “Újra bekövetkezett, amitől tartottunk”

“Sajnos elérkezett az idő, hogy klinikánknak ismét, immáron 5. alkalommal költöznie kell” – írta közösségi média oldalán az SZTE Urológiai Klinika vezetősége, akik a járóbetegeket a Semmelweis u. 6. alatti Újklinika udvarában található épületben levő ambulanciáin, míg a fekvőbetegeket az Újklinika 4B szintjén fogadják. “Újra bekövetkezett, amitől tartottunk” – írják közleményükben.

“A COVID pandémia negyedik hulláma következtében folyamatosan nő a járványkórházunkban a kezelésre szoruló betegek száma” – írják közleményükben a szegedi urológusok. A fentiek mellett természetesen az ügyelet is zavartalanul működik, az Újklinika 11. ambulanciáján. “Csak bizakodni tudunk, hogy a lehető leggyorsabban és a legkevesebb további megszorítással fogjuk átvészelni ezt a nehéz időszakot. Mi minden tőlünk telhetőt elkövetünk, Betegeinktől megértést és türelmet kérünk, amit előre is köszönünk” – fejezik be a posztot.

KÉT HÉTTEL EZELŐTT KEZDTÉK EL FELSZABADÍTANI A KAPACITÁSOKAT

A Covid-betegek számának ugrása mellett a Szegedre áthozott román betegek számára is helyeket kellett felszabadítani. Két hete kezdték el a kapacitás-felszabadítást a szegedi 2-es kórházban, miután a két ország kormánya megállapodott a romániai kórházakban ápolt betegek Magyarországra szállításáról.

Szeged és Debrecen együtt 50 beteget fogad, az átszállítások miatt több olvasónk is jelezte, hogy az intézményben lábadozó rokonát, ismerősét más klinikai épületbe szállították át.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb