Kikapcs

Eltűnt a Belvárosi Mozi műsorából az Elkxrtuk című film (frissítve: meglett)

Vetítették is meg nem is a Gyurcsány-mentes Gyurcsány-filmet a szegedi Belvárosi Moziban a hétvégén, mint Haág Zalán önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) közösségi média oldalán írta, a hivatalos moziműsorból kihúzták a film címét, gyakorlatilag csak az időpont és egy üres sor virít az Elkxrtuk helyén. Frissítve: elértük a mozi vezetőségét, megvan, hogy mi lehetett a hiba oka (lásd lent, a cikk frissítésénél).

ELKXRTÁK? VAGY SZÁNDÉKOSAN TÖRÖLTÉK?

A “bakit” felfedező politikus azt írta, “…a 60-as éveket idéző cenzúra 2021-ben is működött: a városi tanácselnök előzetesen kihúzatta a hivatalos (nyomtatott) moziműsorból, hogy “Elk*rtuk”. Ő már csak tudja, hisz maga is boldogan tapsolt Őszödön.” Hogy a városi tanácselnök kategória alatt pontosan kit ért, csak sejteni tudjuk, minden esetre egy valami biztos, az önkormányzati cég által működtetett filmszínház legkisebb termében végül levetítették a (műsorból kihúzott) filmet.

A WEBOLDALON KINT VAN

Bár a nyomtatott műsorból elpárolgott, a Belvárosi Mozi weboldalán egyébként a mai kínálatban is fent van a 2006-os októberi eseményeket feldolgozó, valóságos IMDB-pontozóháborút kirobbantó film. Hogy a nyomtatott műsorból miért “törlődött” a 17.30-as sor, megkérdeztük az illetékeseknél, amint jön válasz, a cikkünket frissíteni fogjuk.

FRISSÍTVE (10:51): MINDÖSSZE EGY NYOMTATÁSI BAKI TÖRTÉNT

Az ügyben megkerestük a Belvárosi Mozi vezetőségét is, Szabó Éva Andrea intézményvezető azt nyilatkozta, nyomtatási hiba történt, ami mindössze pár tucat műsorfüzetet érintett. A dolgot még aznap orvosolták, azonban a weboldalon (amit korábban mi is betettünk a cikkbe) és a közösségi média oldalon is fent volt a kezdési időpont. Az igazgatónőtől úgy tudjuk, telt házzal pörögnek a vetítések.

HA MÁR TÉMÁNÁL VAGYUNK: HALLOWEENKOR VALAMI EGÉSZEN ESZELŐS KÍNÁLATTAL DURRANT A BELVÁROSI MOZI

Ha már témába került a Belvárosi Mozi, van náluk valami (egészen pontosan, lesz), amit Halloween-kor látnotok kell. Bár az Ekxrtukban is vannak horrorisztikus momentumok, az igazi rettegést október 31-én nem az utcára vezényelt rohamrendőrök látványa, hanem egy 1982-es Carpenter-klasszikus hozza el a Vaszy Viktor térre.

Mi akkor is megnézzük, ha esetleg addig ez is eltűnik a műsorból (csak poén volt, nem fog):

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb