Mindenmás

A nemzeti ünnepünkön is folyt az embercsempészet, Domaszéknél kapták el őket

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozta annak a két osztrák férfinak, akik szombat délután szállítottak illegális határátlépőket Ausztria felé – írja az Ügyészség honlapján.  

A megalapozott gyanú szerint a férfiak két autóval utaztak Magyarországra azért, hogy az ismeretlen megbízójuktól kapott utasításoknak megfelelően illegális határátlépőket csempésszenek az Európai Unió belső területére. A megbízásnak megfelelően a két férfi az autókba összesen hét – magát szír állampolgárnak valló – személyt vett fel 2021. október 23. napján délután.

DOMASZÉK KÜLTERÜLETÉN KAPTÁK EL ŐKET

Az autókat a rendőrök Domaszék külterületén ellenőrizték és megállapították, hogy a gyanúsítottak által szállított személyek a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeznek. A külföldieket röviddel azt megelőzően ismeretlenek juttatták át a határon, és egy benzinkút közelében szálltak be a gyanúsítottak autóiba.

EMBERCSEMPÉSZÉS BŰNTETTE MIATT KELL FELELNIÜK

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A végzések nem véglegesek, mert a gyanúsítottak és védőik – a szabadlábon történő védekezés érdekében – fellebbeztek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb