Mindenmás

Mindenszentekre is kapunk egy kis áremelkedést: péntektől még magasabbra szökik a benzin és a gázolaj átlagára

Pénteken tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is bruttó 5-5 forinttal változik a hét második felében – írja az Alapjárat. Ez azt jelenti, hogy Mindenszentek ünnepe és a halottak napja előtt is drágul a tankolás, így mélyen a zsebünkbe kell nyúlni Szegeden is.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Ma reggel a 95-ös benzin átlagára is átlépte az 500 forintos határt idehaza. A Brent típusú olaj ára továbbra is emelkedő tendenciát mutat, a hordónkénti ár a múlt hét elején 85 dolláron nyitott, és további emelkedésre lehet számítani. Sajnos a forint még mindig gyengélkedik a dollárral szemben, a napokban már a 313 forintos szintet is elérte az árfolyam.

A szerda reggeli bejelentés tükrében az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak 2021. október 29-től:

  • 95-ös benzin: 506 Ft/liter.
  • Gázolaj: 517 Ft/liter.

MÁR A PARLAMENTBEN IS SZÓ VOLT AZ ÁRBEFAGYASZTÁSRÓL

Orbán Viktor is megszólalt a magas üzemanyagárakról, a miniszterelnök kockázatos lépésnek tartja az árbefagyasztást, de nem is zárkózott el teljesen az ötlettől, nem kizárt, hogy végül ehhez a megoldáshoz folyamodnak. A kormányfő hozzátette, folyamatosan vizsgálják a helyzetet, ám úgy véli, bérfejlesztéssel lehetne könnyíteni a munkába járó emberek életén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb