Szegedi Arcok

Duda Ernő és Rusvai Miklós járványügyi szigorításokat követel

Tizennégy közismert orvos és immunológus tett közzé egy közös felhívást kedden, amelyben a járványügyi rendelkezések szigorítását kérik a kormánytól, az aláírók között többek között Rusvai Miklós és a szegedi professzor, Dr. Duda Ernő neve is ott van. “Tisztában vagyunk azzal, hogy a járvány elleni védekezésbe már mindenki belefáradt. Mégis, egészségügyi szakemberként tudjuk, hogy a COVID-19 járvány 4. hulláma során sem lesznek elkerülhetők a racionális korlátozó intézkedések” – írják a sajtónak szétküldött közleményükben, melyet a 24.hu szemlézett.

A nyílt levélben azt kérik a kormánytól,

  • halasszák el, függesszék fel a tömegrendezvényeket.
  • írják elő a kötelező maszkhasználatot minden nyilvános zárt térben (boltokban, hivatalokban, közösségi közlekedési eszközökön), illetve minden olyan nyílt terű helyszínen, ahol a megfelelő távolságtartás nem megvalósítható.
  • tegyék kötelezővé a hatósági igazolás bemutatását
  • a szabványos, európai védettségi igazolványt csak a szakmailag előírt oltási sor felvétele után, a védettség kialakulását követően állítsák ki.
  • hozzanak létre lakóhely közeli, ingyenes tesztelési pontokat az ország minden részén a fertőzési gócok hatékony felismerésére, a kórokozó szóródásának
    megakadályozására.
  • működtessenek hatékony hatósági karantén rendszert a fertőzöttekre és kontakjaira vonatkozóan.

Az aláírók teljes listáját IDE kattintva találod.

ÖSSZEÜLT AZ OPERATÍV TÖRZS, NEM TERVEZNEK SZIGORÍTANI

A Koronavírus Sajtóközpont az Operatív Törzs keddi ülését követően azt közölte, hogy a járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, éppen ezért nem szeretnének senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb