Közélet

Durva rekord, szerda reggelre: 3125 fertőzött az országban, 153 Szeged környékén – mindez 24 óra alatt

3125 új regisztrált Covid-esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ami az utóbbi hónapok legmagasabb rekordját jelenti. Csongrád-Csanád megyében (is) ijesztő a helyzet, tegnap óta újabb 153 Szeged környéki honfitársunk kapta el a koronavírust. A járvány 35 áldozatot követelt kedd reggel óta, kórházban 1798 beteget ápolnak, közülük 197-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

DURVÁN ELSZÁLLTAK A SZÁMOK: 3125 FERTŐZÖTT, EGYETLEN NAP ALATT

Kezdésnek, íme a ma reggeli adatok, a kormányzati Covid-portál alapján:

  • A beoltottak száma 5 943 832 fő, közülük 5 724 539 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 141 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 3125 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 855 339 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 36 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 647 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 796 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 28 257 főre emelkedett.
  • 1 798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

SZLÁVIK JÁNOS SZERINT EGY HÓNAP MÚLVA LEHETÜNK A “CSÚCSON”

Folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban lévők száma, de kevesebben vannak, mint az előző év azonos időszakában − mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a közszolgálati televízió kedd reggeli adásában. Közölte: a koronavírus delta-variánsa sokkal fertőzőbb, mint az eddigi változatok, ezért nehéz megjósolni, miként alakul majd a járvány.

Feltételezése szerint novemberre vagy decemberre érheti el a csúcsot a negyedik hullám.

ÚJRA ÖSSZEÜLT AZ OPERATÍV TÖRZS

Kedden ismét ülésezett az operatív törzs, a megbeszélésen Kásler Miklós is ott volt. Az esemény után a Koronavírus Sajtóközpont azt közölte, hogy a járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú és nem szeretnének senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat. Mint közleményükben írták, a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken:

  • az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban)
  • és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor),
  • emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb