Közélet

Egyre több helyen vezetik be: holnaptól kötelező a maszk az OTP Bank dolgozóinak

Holnaptól kötelező a maszkhasználat a fiókokban az OTP munkatársai számára – közölte a Portfolio megkeresésére a bank. Mint írják, az ügyfeleknek egyelőre nem szükséges maszkot viselniük az ügyintézés közben.

„Az OTP Bank számára kiemelten fontos a munkavállalók és családjaik egészsége, ezért a körülményeknek megfelelő intézkedéseket vezettünk be, amelyeket folyamatosan felülvizsgálunk. A bank tavaly február óta rendszeresen ülésező koronavírus munkacsoportja folyamatosan tájékoztatja a kollégákat az aktualitásokról. Monitorozzuk a járvány alakulását, a Csoporton belüli érintettség számait, illetve a jogszabályokat is nyomon követjük. Ezek változását próbáljuk lekövetni intézkedéseinkkel, a járvány erősödése miatt jelenleg folyamatosan szigorítjuk az intézkedéseket is.” – írták a járványügyi intézkedéseket firtató megkeresésre adott válaszukban.

AZ ÜGYFELEKNEK EGYELŐRE NEM KELL

A bankfiókokba érkező ügyfeleknek a kormányzati intézkedéseknek megfelelően egyelőre nem szükséges maszkot hordania. A fiókhálózati ügyfélterekben elrendelték azonban a kötelező maszkhasználatot a munkatársak számára, jövő héttől hasonló, egyre szigorodó intézkedésre a központi irodaépületekben is számítani kell. Az OTP Csoport országaiban a jogszabályok és a fertőzöttségi adatok is igen eltérőek. Több helyen a bankfiókokban is kötelező a maszkhasználat, a hőmérséklet ellenőrzése, a védettségi igazolvány felmutatása – ismertették.

Egyre több helyen teszik kötelezővé a maszk használatát Szegeden és annak környékén is. Az iskolák mellett már egyes sportuszodák is elvárják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb