KikapcsVideo365

Szeged365 live: Mérföldkő a város életében, Poptörténeti Emlékponttal gazdagodik Szeged

A Szegedi Városi Rock Klub 40 éves múltja elismeréseként bekerült a Magyarországi Poptörténeti Emlékpontok közé. Az emléktábla hivatalos felavatásán Bajnai Zsolt, az NKA Honfoglaló program elindítója és Vadász János, a Városi Rock Klub vezetője mond beszédet.

A hivatalos avatóünnepséget a Mad’ame és a Gőzerő koncertje követi, majd levetítenek egy, a 40 éves klubról szóló riportfilmet, amelyről élőben jelentkezünk Nektek!

SZÁMOS, MÁRA ORSZÁGOS HÍRŰ ZENEKAR CSISZOLGATTA ITT TUDÁSÁT

A szegedi Városi Rock Klub méltán kiérdemelte, hogy bekerüljön a magyarországi Poptörténeti Emlékpontok közé. Számos, mára országos hírű zenekar csiszolgatta tudását a Klub falai között, illetve lépett fel a színpadán, mint az East, a Nevergreen, a Nyers, a VHK vagy a Tankcsapda. Manapság a feltörekvő zenekarok koncertjein kívül jótékonysági esteket, határon átnyúló zenekari csereprogramokat, kiállításokat rendeznek itt, de Megtalált Szavak címmel a Klub könyvet is megjelentetett. A jelenkor helyi popkultúrájának fősodrában való részvételét a fentieken túl az is bizonyítja, hogy olyan közismert előadók álltak már a klub kisszínpadán, mint Varga Miklós vagy Kalapács József, de másokon túl koncertezett itt az Akela és a Cadaveres is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb