GasztroKikapcs

Hiányzik az őszi gasztro-fesztivál hangulat Szegeden? A Garden Bistro most a Csülök Fesztivállal elhozza Neked ezt a feelinget

Mikor a legjobb a csülök? Hát, amikor a sör mellé kapjuk, és legfőképpen akkor, amikor nem nekünk kell elkészíteni – jutott eszünkbe csütörtökön, amikor megéheztünk és azon gondolkodtunk, hogy ma milyen gasztronómiai finomsággal lepnénk meg magunkat legszívesebben Szegeden. Nem kellett sokat keresgélni a pácolt finomság után, hiszen egyenesen szembe jött a velünk a szegedi Csülök Fesztivál.

Gondoltad volna, hogy van ilyen is Szegeden? Keresgélésünk közepette mindenesetre kiderült, hogy a Garden Bistro október 28-tól 31-ig ismét belecsap a lecsóba, vagyis a csülökbe, és mától egyenesen Szegedre repíti egy kicsit az Octoberfest hangulatát. Gyorsan át is futottuk az étlapot a fesztivál első napján, és már a kínálat olvasása közben jóllaktunk, mert van itt minden, ami szem, és szájnak ingere, mindenféle finomság a disznó jobb és bal lábából.

PISZTÁCIÁVAL MEGSPÉKELT, FÜSTÖLT CSÜLÖK ÉS SÖRBEN PÁCOLT FINOMSÁG

Nem is gondolná az ember igazából, hogy a csülköt hány változatban lehet elkészíteni. A Garden Bistro séfjei e téren totál megleptek bennünket, hiszen olyan kulináris ízvilággal készültek, mint a pisztáciás füstölt csülök terrine, almás tormával és foszlós kaláccsal, vagy a Guinessben pácolt ropogós sertéscsülök juhtúrós, tejfölös dödöllével. Ez eddig jól hangzik, nem igaz? De, kapaszkodj meg, még nincs vége: terítékre került ugyanis a kemencében sült sertéscsülök, pirított szalonnás savanyú káposztával, forgatott parázs burgonyával és a rakott füstölt csülök, rusztikus burgonyával, sajttal, tejföllel besütve, házi céklával. A felsorolt csülök-formációk után az jutott eszünkbe, hogy kevés lesz ez a négy nap a fesztiválra, hiszen ember legyen a talpán az, aki mindet kipróbálja.

BARÁTI ÁRON LANDOLT AZ ASZTALUNKON A CSÜLÖK

Amellett, hogy nem kis adagokat kaptunk, még árban is pénztárca barát a kínálat. Pontosabban:

  • a pisztáciás füstölt csülköt 1890 forintért,
  • a Guinessben pácolt ropogós sertéscsülököt 3.390 forintért,
  • a kemencében sült sertéscsülköt 3.390 forintért, és
  • a rakott füstölt csülköt mindössze 3.890 forintért kínálják.

Asztalt foglalnál, vagy érdeklődnél? Kattints IDE, vagy hívd a srácokat a +3670 427 3366 számon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb