Közélet

Szigorít a Szegedi Törvényszék: mától kötelező a maszk viselése a bíróságokon

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában a Szegedi Törvényszék, a Csongrádi Járásbíróság, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság, a Makói Járásbíróság, a Szegedi Járásbíróság és a Szentesi Járásbíróság épületébe mától, azaz október 28-tól kötelező a maszk viselése, illetve a kihelyezett kézfertőtlenítőszer használata.

Mint közleményükben írják, az épületbe kizárólag az alábbi óvintézkedések megtartása mellett lehet belépni, valamint bent tartózkodni:

  • a kihelyezett kézfertőtlenítő szer használata kötelező,
  • a szájat és orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagbó1 készült maszk (a továbbiakban együtt: maszk) viselése kötelező,
  • a maszkot az orrot es szájat folyamatosan elfedve kötelező viselni,
  • személyek között a 2 méteres védőtávolság betartása kötelező az épületben tartózkodás teljes időtartama alatt,
  • a tárgyalótermek előterében, valamint a folyosókon várakozni csak a feltétlenül szükséges időtartamban, a fentiek betartása mellett lehet.

A maszkot használó személy – kizárólag az azonosítása céljából és annak idejére – a bíróság dolgozója vagy a bíróság biztonsági személyzete felszólítására köteles az arcát eltakaró maszkot ideiglenesen eltávolítani. Még több részlet itt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb