Közélet

Jelzőlámpás csomópont lesz a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződése – többek között erről is döntöttek a mai közgyűlésen

Csütörtökön ülésezett a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága. A közgyűlésen többek között arról is döntöttek a képviselők, hogy felújítják a Hosszútöltés utca Sándorfalvi út felőli szakaszát, hogy elengedik a Szetáv közterület használati díját, és hogy a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződésében jelzőlámpákat telepítenek ki.

Röviden és tömören, a közgyűlésen ezeket a pontokat tárgyalták meg a képviselők:

  • A Szetávnak nem kell fizetni közterület használati díjat, amiért igénybe vettek egy 20 négyzetméteres területet a József Attila sugárúton, majd egy több mint 300 négyzetméteres területet az Űrhajós és a Bölcsőde utcákban. Erre azért volt egyébként szükség, mert összekapcsolták a Tarján VI-os és a Tarján VII-es hőkörzetet.
  • Felújításra kerül a Hosszútöltés utca Sándorfalvi út felőli kicsit több mint 200 méteres szakasza.
  • Jelzőlámpákat telepítenek a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződésébe.
  • Többe fog kerülni a Kereszttöltés utca burkolatának a felújítása. Nem szabványos, ezért ez most több mint 30 millió forinttal rúgja majd meg a tervezett összeget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb