Mindenmás

Napi pakk: kellemes őszi idő, startoló Szent István Téri dzsembori és szűrőnap is lesz ma Szegeden

Végre kitört a péntek Szegeden és még a szép idő sem hagy el bennünket. Kitart a kellemes ősz és délutánra akár 16-18 fok is lehet Szegeden. Programokból sem lesz hiány a hét utolsó munkanapján: nyit a Szent István téri kézműves piac és szűrőnap is lesz az SZTE-n. Kortyolj egy nagyot a kávédba, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nárcisz, Ermelinda, Euzébia, Melinda, Narcissza, Narcisszusz, Némó, Őzike, Teofil, Zénó.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 110 éve hunyt el Joseph Pulitzer, magyar születésű amerikai sajtómágnás, a Pulitzer-díj megalapítója.
  • 75 éve született Ihász Gábor énekes, gitáros, dalszerző (Múlnak a gyermekévek).
  • 74 éve megszületett Richard Dreyfuss, Oscar-díjas amerikai színész (Alibi-törzs).
  • Ma ünnepli 64-ik születésnapját Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész.
  • 52 éve ezen a napon tartjuk az internet (egyik) világnapját, annak emlékére, hogy elküdték az első üzenetet az ARPANET-en.
  • Ma 50 éves Winona Ryder amerikai színésznő (Ősz New Yorkban, A salemi boszorkányok).

MARAD AKELLEMES ŐSZI IDŐ

Pénteken folytatódik a napos, csapadékmentes idő Szegeden, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő és élénk lehet a délkeleti szél is. Hajnalban 0 és 2 fok körül alakul a hőmérséklet, majd délutánra 16 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

INDUL A SZENT ISTVÁN TÉRI DZSEMBORI

Tökös lesz, mármint, ha már Halloween-re esik, tökfaragással megspékelve tér vissza a Szent István Téri Kézműves – és Borpiac, a következő dátum október 29 és 31. közé esik. Klassz hír, hogy az esemény idejére újra kitárja kapuit az “Öreg Hölgy.”

SZŰRŐNAPRA VÁR AZ SZTE

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ezért, az SZTE Radiológiai Klinika Női Diagnosztikai Osztálya ismét mammográfiás szűrőnapot tart 2021. október 29-én, pénteken 15 órától 19 óráig.

HUPSZ: MA IS EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁTLAGÁRA

Pénteken tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is bruttó 5-5 forinttal változik a hét második felében – írja az Alapjárat. Ez azt jelenti, hogy Mindenszentek ünnepe és a halottak napja előtt is drágul a tankolás, így mélyen a zsebünkbe kell nyúlni Szegeden is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb