Mindenmás

Szomorúan indul a szombat reggel: elhunyt Oszter Sándor

Oszter Sándor felesége, Donatella Failoni Facebook oldalán tudatta a szomorú hírt, miszerint a színész óriás tragikus hirtelenséggel, 73 éves korában szívroham következtében elhunyt tegnap, azaz pénteken este,

“Ma kilenckor meghalt a férjem, szívinfarktusban, vége az életemnek” – adta hírül a legendás művész felesége közösségi oldalán.

“Fiatalok voltunk, amikor megismerkedtünk. Ő akkor már túl volt a Rózsa Sándor sikerén. Egy általunk készített filmben kértük fel egy szerepre. A Rózsa Sándor után… Mi, az akkor még névtelenek. És jött.

Október 22-én még játszott Márai Kassai polgárok című darabjában, János mester szerepében, az Éless-Színben. A következő előadás november 5-én lett volna, Zuglón, a Civil Házban.Sándor azonban az Égi Színházba költözött.”

Talán a Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakításából ismerhetjük a legtöbben, de 1971-től a Vígszínházban is rendszeresen fellépett, 1978–1989 között a Nemzeti Színház elismert, neves színésze volt. A későbbiekben pályafutását szabadúszó művészként folytatta, majd ismét a Nemzeti Színház tagjaként láthattuk színpadon, majd 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház előadásain léphetett a világot jelentő deszkákra.

Mostantól pedig a mennyei színházi deszkákon alakítja legkedvesebb szerepeit. Nyugodjék békében!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: visit the website
'Fel a tetejéhez' gomb