Szegedi Arcok

Megérkezett Lisszabonba a szegedi csapat, akik Magyarországot képviselik a világ legnagyobb tech-rendezvényén

“Megérkeztünk a gyönyörű napsütéses Lisszabonba, persze az idő nem olyan jó, mint vártuk, de tegnap megnéztük a Bairro Alto nevű városrész éjszakai életét” – írja közösségi oldalán a dyrector.io nevű szegedi székhelyű informatikai vállalat. A szegedi startup a világ egyik legnagyobb technológiai rendezvényén, a Web Summit-on mutatkozik be november 1. és 4. között.

A szegedi IT-arcok az alábbi fotókat töltötték fel megérkezésükről:

DAGAD A MELLKASUNK A BÜSZKESÉGTŐL: SZEGEDI STARTUP KÉPVISELI MAGYARORSZÁGOT

Mint október elején írtuk, 2021-ben egy szegedi ambiciózus cég is képviselheti hazánkat a világ legnagyobb tech-konferenciájának számít Web Summit-on.. A dyrector.io fejlesztőcsapatát hatalmas büszkeséggel tölti el, hogy beválogatták őket, éppen ezért gőzerővel készülnek a 4 napos intenzív tárgyalássorozatra, ami ott fogja várni őket. Nem lesz egyszerű kitűnni, főleg, hogy idén is több mint 2000 hasonlóan elszánt startup jelenik meg Lisszabonban – írja a Digital Hungary. A csapat célja a konferencián, hogy egy hozzájuk hasonlóan motivált befektetőt találjanak, valamint olyan partnereket szeretnének megismerni, akik segíteni tudják a növekedésüket.

A dyrector.io egy fiatalokból álló IT cég, akik a DevOps világában szeretnének maradandót alkotni. A DevOps, amennyire bonyolultan hangzik, annyira egyszerű megérteni: a szoftverfejlesztők és a szoftvereket üzemeltetők szoros együttműködésén alapuló gyakorlata. Egyesíti a szoftverfejlesztést (Development), és az üzemeltetést (Operation), ezzel meggyorsítva és hatékonyabbá téve a munkát. Még egyszerűbben tehát a dyrector.io szoftvere abban segít, hogy egy cég az általuk készített szoftvereket megfelelő verziókban a megfelelő ügyfélnek tudják telepíteni és üzemeltetni, működjön ez a felhőben vagy egy saját belső szerverparkban.

TAVALY INDULT A SZEGEDI STARTUP, AKIK HOLNAPTÓL HIVATALOSAN IS VILÁGHÓDÍTÓ ÚTRA INDULHATNAK

A cég tavaly indult, amikor Orbán Levente és Puskás Bertalan, a két alapító egy belső céges probléma megoldásán dolgozott. Ötletelés közben megalkottak egy olyan szoftvert, amiről kezdetben azt gondolták csak nekik lesz fontos. A szoftverből termék lett, amin jelenleg már egy csapat fejlesztő dolgozik készülve arra, hogy idén még szélesebb körben lépnek ki a piacra. A dyrector.io leendő ügyfélköre nagy szoftverfejlesző cégekből áll, amelyek egy terméket akár több ügyfélnek is fejlesztenek és üzemeltetnek, így a platform hatalmas segítség lehet az adminisztrációs és frissítésekkel teli munka során.

EZÉRT OLYAN NAGY SZÁM KI(ILLETVE BE)JUTNI A WEB SUMMIT-RE

A Web Summit egy évente megrendezésre kerülő szakmai konferencia Portugália fővárosában, melyre csak egy többlépcsős kiválasztási folyamat után lehetséges bejutni. A rendezvény több ezer kiállító, több mint 70 000 látogató és megannyi tech újdonság találkozási pontja. Itt cserélnek gazdát a legnagyobb startup projektek, és olyan iparági szereplők tartottak már itt szakmai előadásokat, mint például Mark Zuckerberg, de idén előad az Amazon technológiai vezetője és Amy Pohler hollywoodi színésznő is.

A konferencia idei témái az internetes és feltörekvő technológiákra, valamint a kockázati tőkebefektetésekre összpontosítanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb