Mindenmás

Újabb részletek a magyarcsanádi bányató-tragédia kapcsán: egy harmadik fiú is ott volt

Összeomlott az a 14 éves fiú, akinek a barátai belefulladtak augusztus közepén a Magyarcsanád és Apátfalva között található bányatóba – írja az Origo. Kiderült, hárman indultak el játszani a veszélyes tóhoz, de a legfiatalabb fiú a tragikus eset előtt távozott a helyszínről. Az egyik áldozat apja szerint az iskolás valamit titkol előlük. 

AUGUSZTUSBAN ÍRTUK: MAKÓHOZ KÖZELI BÁNYATÓBA FULLADT KÉT FIATAL

Két fiatal fiú fulladt bele a Magyarcsanád és Apátfalva közötti bányatóba idén augusztusban. A bányató 40 éve nem üzemel, a Tényeknek a 15 éves Béci édesanyja elmondta azt is, mindig óva intette a gyerekeket attól, hogy a veszélyes tóban játszanak.

EGY HARMADIK FIÚ IS VOLT VELÜK

A portál azt írja, a 15 éves Béla és a 16 éves Józsi mellett volt egy harmadik barátjuk is, aki korábban távozhatott a tótól, minthogy a tragédia megtörtént volna. “Valóban ott volt velük a tónál, de hamarabb eljött onnan. Akkor a fiúk még bele sem mentek a vízbe, így a tragédia sem történhetett meg” – nyilatkozta a 14 éves fiú édesanyja. “Béci kölcsönadta neki a biciklijét, azzal jött be a faluba és a megbeszéltek szerint a polgármesteri hivatal oldalához támasztotta le. A rendőrök visszanézték az ott található kamerafelvételeket, amik igazolták a történetét. A fiam csak jóval később értesült a tragédiáról, ami borzasztóan megviselte. Még mindig altató kell neki ahhoz, hogy el tudjon aludni” – folytatta a beszámolót az édesanya.

A Blikk a rendőrségtől megtudta, a nyomozást felelősség megállapítása nélkül befejezték, de a 16 éves Józsi édesapja ebbe nem képes belenyugodni.

A 16 ÉVES FIÚ ÉDESAPJA NEM TUDOTT BELENYUGODNI A TÖRTÉNTEKBE

“Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a harmadik fiúnak semmi köze nem volt a történtekhez. De legalábbis biztosan tudnia kellett róla, mégsem szólt senkinek. Ezt nem fogjuk annyiban hagyni, ki akarom deríteni az igazságot” – nyilatkozta a 16 éves fiú édesapja, aki azt mondta, nem tudom, hogy a harmadik fiú látott-e valamit, de hálás neki, hogy a temetésen ott volt. “Mérges vagyok rá, de nem haragszom. Sajnos a fiam jól tudta, hogy megtiltottuk neki, mégis odament.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb