Mindenmás

Megrázó részletek a bányatóba fulladt gyerekek tragédiájáról: az egyik fiúra az édesapja talált rá

Mint korábban írtuk, kedd délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal. A 15 és 16 éves fiúk annak ellenére mentek fürdeni a bányatóhoz, hogy a szüleik ezt korábban megtiltották nekik. Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy az egyik áldozatra az édesapja talált rá.

A KISEBB FIÚ LÁNYTESTVÉRE SZÓLT AZ APÁNAK: TILTOTT HELYRE MENT A BARÁTJÁVAL

A kisebb fiú lánytestvére szólt az apjának, hogy a bátyja a tiltott helyre ment a barátjával. Amikor az apa egy barátjával a fiúk keresésére indult, csak az egyiküket találták meg a tóban, éppen az apa saját fiát. A mentők hosszú ideig küzdöttek az életéért, de sajnos már nem tudták újraéleszteni.

Az idősebb fiú kereséséhez drónt és rendőrségi helikoptert is bevetettek, végül fél óra keresés után megtalálták, a vízimentők emelték ki a partra.

A TRAGIKUS RÉSZLETEK, A SZEGEDI VÍZIMENTŐ SZAKSZOLGÁLAT ELNÖKÉTŐL

Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat elnöke részlétesen is beszámolt a történtekről. Mint a 24.hu-nak elmondta, hogy a makói tűzoltók, és a rendőrség is nagy erőkkel érkezett a tragédia helyszínére.

Az egyik srácot a víz felszínén találták meg. Az információ azonban két fiatalról szólt, ezért azonnal elkezdték keresni a másik fiút. A rendőrök eleinte abban reménykedtek, hogy a másik srác esetleg megijedt és elszaladt, ezért helikopterrel is keresték. A helyszínre érkező kollégáink pedig szonárral kezdték keresni a fiút, menet közben azonban az ő holtteste is feljött a víz felszínére és kivitték a partra” – nyilatkozta a szegedi vízimentők vezetője.

A vízímentők vezetője szerint az áldozatok feltehetően nem tartoztak a jó úszók közé.

Ezeknek a típusú tavaknak csak a felső fél-egyméteres szintje az, ami felmelegszik, utána pedig már jelentősen csökken a hőfokuk. Ha valaki nincs felkészülve erre, akkor megijedhet és megfulladhat, de az is lehet, hogy birkózott a két fiú.”

GYŰJTÉS INDULT A TEMETÉSI KÖLTSÉGEK FEDEZÉSÉRE

Magyarcsanád lakossága megdöbbent a tragédián. A polgármester mindkét fiút és szüleiket is jól ismerte. Elmondása szerint a fiatalok idén ballagtak az általános iskolából. A Magyarcsanádért Egyesület a helyi önkormányzat támogatásával gyűjtést indított az apátfalvi bányatónál történt tragédia áldozatainak temetési és egyéb felmerülő költségeinek fedezésére.

A SZIKIN IS TRAGÉDIA TÖRTÉNT

Vasárnap Szeged mellett, a Szikin történt meg a tragédia. A helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, a férfi vasárnap délután 3 körül tűnt el, a barátai és az üzemeltetők először nem gondolták, hogy tragédia történhetett. Seller András megkeresésünkre arról számolt be, őket délután 6 környékén riasztották, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat és a Sziksósfürdő Strand és Kemping kollégái – miután kiürítették a medencét – élőláncot alkotva találták meg a férfi holttestét.

Nem hivatalos információink szerint a balesetet szenvedett férfi akkor már órák óta halott lehetett, segíteni nem lehetett rajta.

Forrás: Szmo.hu, 24.hu, RTL Klub

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb