Közélet

Kincses Gyula, MOK: minden zárt térben előírná kötelező maszkhasználatot és támogatja a munkahelyeken az átoltottság növelését

Kései, de jó intézkedésnek tartja Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a maszkkötelezettség visszavezetését. Az orvos az Mfor.hu-nak adott interjújában beszélt erről, ahol elmondta, minden zárt térben előírná a kötelező maszkhasználatot és támogatja a munkáltatók bevonását is az átoltottság növelésébe.

Szerinte a kormányokra jellemző, hogy a közhangulatot figyelve haladnak a döntésekkel, ezért késnek azok rendre. A védekezést tekintve a svájci modell híve. “Önmagában egyetlen védekezési mód sem tud teljes eredményt produkálni, tehát nem igaz, hogy csak az oltás mindent megold, vagy önmagában a maszkviselés, vagy a távolságtartás, vagy a személyi higiénia. Ezek együtt azonban már tudnak eredményesek lenni” – mondta.

FONTOS A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYOK MEGKÖVETELÉSE IS

A MOK támogatja a munkáltatók bevonását is az átoltottság növelésébe, ugyanakkor a védettségi igazolvány megkövetelését szintén fontosnak tartják a tömegrendezvényeken, a színházakban és a mozikban. A kötelező maszkhasználatot még általánosabban rendelnék el, nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem minden zárt térben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study in Africa
'Fel a tetejéhez' gomb