Szegedi Arcok

Tőkés récék költöztek a Gát utcába: tovább “zöldíti” a szegedi paneleket a graffiti művész

Nem kell bemutatni a szegedieknek a Gáspár Zoltán utcai Micimackó graffitit, vagy a Gáz utca és Agyagos utca sarkánál lévő trafóházra költözött madarakat. Szeged méltán híres gyönyörű falfestményeiről, és most nem csak a Szetáv fűtőműire gondolunk. A város számos remekműve Zsolt nevéhez fűződik, aki most tovább folytatja a paneleink “meghekkelését” és a betondzsungel egyhangú szürkeségébe színeket, természeti formákat csempész, ezúttal Makkosházán, ahol a vadkacsáké, avagy tőkés récéké, a tollé és az őszé lett a főszerep.

A Facebook-on Szegedi graffiti dekor festés oldalát működtető Zsolt korábban úgy nyilatkozott a Sokszínű Vidéknek, hogy a panelházas festések története egy kutyával kezdődött: barátja kedves társának állított emléket annak a háznak a falára, ahol élt. Azóta már több megkeresés is érkezett lakóközösségektől és a helyi áramszolgáltató betonépületére is kerültek madaras képek.

A GÁT UTCÁBA KÖLTÖZTEK A TŐKÉS RÉCÉK

A legújabb alkotását teljesen önszorgalomból készítette a művész, hogy egy kicsit feldobja a környék látképet. “Megkerestem a közös képviselőt, és ő gondolkozás nélkül igent mondott. A koncepció teljesen rám lett bízva, én találtam ki a madaras kompozíciót. Ez a rajz Szegeden, Makkosházon, a Gát utcában található, és ugyanott lesz még a közeljövőben egy újabb panelfal, amire festés kerül, de ennek a tervezése még folyamatban van” – mondta el a lapnak a művész.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb