Szegedi ArcokVideo365

“Kolumbia egy olyan kiaknázatlan terület, mellyel a kölcsönös együttműködés mindkét fél számára előnyös lehet” – a dél-amerikai országnak tiszteletbeli konzulátusa nyílt Szegeden

Nívós eseménynek adott otthont ma kora délután a Dóm Látogatóközpont, ahol ünnepélyes keretek között bejelentették, hogy tiszteletbeli kolumbiai konzulátus költözik városunkba, ahol a konzuli feladatokat Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE Fogorvostudományi Kar Szájsebészeti Tanszékének vezetője látja el. A megnyitón részt vett Carmenza Jaramillo, Kolumbia magyarországi nagykövete, Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Botka László, polgármester, valamint számos ország nagykövete és tiszteletbeli konzulja is.

KOLUMBIA SZOROSABB KAPCSOLATOT SZERETNE ÁPOLNI A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ MEGYÉIVEL

A megnyitón Carmenza Jaramillo, Kolumbia magyarországi nagykövete elmondta, szorosabb kapcsolatot szeretnének ápolni Magyarországgal és különösen a dél-alföldi régió megyéivel, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, valamint Békés megyével, s erre a feladatra pedig Nagy Katalint választották, akit kimagasló életpályájával, szakértelmével és széleskörű ismereteivel Kolumbiáról a legmegfelelőbb személynek találták a poszt betöltésére.

KOLUMBIA EGY OLYAN GAZDAG DÉL – AMERIKAI ORSZÁG, AMELY EGYELŐRE SOK KIAKNÁZATLAN LEHETŐSÉGET REJT

“Az, hogy tiszteletbeli kolumbiai konzulátus költözik a városunkba egy fantasztikus lehetőség Szeged és az egész dél – alföldi régió számára. Lehetőséget biztosít a két ország közelebb hozására mind kulturális, gazdasági és oktatási szempontból. Kolumbia egy olyan gazdag dél-amerikai ország, amely egyelőre még kiaknázatlan. Ebben a kiaknázásban szeretnék segíteni, és mindent megtenni azért, hogy néhány év múlva egy komoly fejlődésről tudjak majd számot adni” – mondta el Nagy Katalin, aki arról is beszélt kérdésünkre, fontos feladatának tartja, hogy az együttműködésből mindkét ország profitáljon, s ahogy kolumbiai hallgatók tanulnak Szegeden, úgy a magyar hallgatóknak is lehetőségük nyílik Kolumbiába utazni, ottani ismereteket elsajátítani.

EGY KAPCSOLAT KÖLCSÖNÖS ELŐNYÖKÖN KELL, HOGY ALAPULJON

“Mindenképpen kölcsönössé szeretném tenni ezt az együttműködést, hiszen nekem az a filozófiám, hogy egy kapcsolat kölcsönös előnyökön kell, hogy alapuljon és, hogyha ezt meg tudjuk teremteni, akkor egészen biztos, hogy mind a két fél profitálni fog belőle” – vallja Nagy Katalin. “Kolumbia olyan kulturális lehetőségekkel rendelkezik, ami mindenképpen nagyon érdekes lehet számunkra. Nőként hadd említsem meg azt az érdekességet, hogy Kolumbia egy olyan dél – amerikai konyhával rendelkezik, ami szinte egyedülálló, úgyhogy alig várom, hogy néhány receptet ki is próbálhassak majd” – árulta el a tiszteletbeli konzul.

Az eseményt kameránkon keresztül is megörökítettük nektek, pillantsatok bele az ünnepélyes pillanatokba velünk!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb