Közélet

Brutálisan elszálltak a Covid-számok: 6268 az új fertőzött, elhunyt 107 beteg, Szeged környékén 356 esetet regisztráltak

Baljós árnyak rovatunk bemutatja. 6268 az új fertőzöttet regisztráltak röpke 24 óra alatt, amely több mint kétszer annyi, mint egy nappal korábban. Tavaly ilyenkor a 6 ezer feletti esetszámok a járvány csúcsát jelentették, azonban elemzők szerint még nem vagyunk ott (ahogy a Rapülők énekelte, lesz még rosszabb). Szeged környékére 356 új eset jutott, aggasztó az áldozatok száma is, 107 beteg halt meg egy nap alatt koronavírusban.

  • A beoltottak száma egészen bíztató: 5 962 878 fő, közülük 5 744 219 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 274 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • Az új fertőzöttek száma viszont meglepően nagyot ugrott: 6268 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 885 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 101 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 803 151 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 51 108 főre emelkedett.
  • Egyre több a kórházban ápolt beteg: 3366 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 349-en vannak lélegeztetőgépen. 
  • A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött: ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik.

TOVÁBBI SZIGORÍTÁSOK?

A védekezés oltásalapú, a kormány többször is hangsúlyozta, nem akarnak újabb zárást. A szigorítás mértékén azonban még lehet tekerni, ha a jelenleg Covid-os (jobbulást neki) Gulyás Gergely nélkül is megtartják a csütörtöki, perceken belül esedékes (10.30) Kormányinfót, könnyen lehet, hogy ilyen jellegű bejelentések jöhetnek.

Fülöp Timi és Magyar Andor kollégáink szerdán az utca emberét faggatták arról, mit gondol a lehetséges szigorításokról. Íme a szegedi járókelők random véleménye:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb