Smart SzegedVideo365

Szeged365 Live, Lázár Jánossal: november 29-én Tram-Train rajt, 35 perc lesz a menetidő, megvannak az árak is! (frissítve)

Indul a tram-train sajtótájékoztató, Lázár János a Hódmezővásárhely-Népkert vasútállomáson jelenti be a tram-train indulás részleteit. Élőben jövünk a helyszínről.

Fülöp Timi és Magyar Andor kollégáink már a helyszínen vannak, a videós streamet itt, a szöveges tudósítást pedig lentebb görgetve találod.

START: NOVEMBER 29 ÉS EZ MÁR BIZTOS

Lázár János elmondta, most lezárják az építés korszakát és elkezdik a beüzemelését, a rajt november 29-én lesz. “Most jön a legizgalmasabb rész” – mondta a kormánybiztos, aki köszönetet mondott az elmúlt 15 év kitartásáért:

  • a vásárhelyi,
  • és szegedi lakosoknak,
  • annak a 4700 környékbelinek, akik kitöltötték a kérdőívet,
  • és Magyarország Kormányának, akik 80 milliárd forinttal járultak hozzá, hogy egyetlen szegedinek és vásárhelyinek se kerüljön pénzébe a projekt.

GYORSABB LESZ, MINT A MÁV ÉS A VOLÁNBUSZ

A politikus arról is beszélt, hogy a tram-trainnek sok volt az “ellendrukkere”, akiknek “fáj az, ha valami sikeres lehet Magyarországon.” Márpedig ez sikeres lesz, mondta Lázár, ennek az egyik kulcsa, hogy a TramTrain árakban és menetidőben versenyképes legyen a Volánnal és a MÁV-val. Mint mondta, olcsóbb és gyorsabb lesz mint a másik két opció.

A kormánybiztos szerint Széchenyi és a Kossuth tér közötti menetidők az alábbiak szerint alakulnak majd:

  • november 29-december 31. között: 40 perc
  • január 15-március 15. között: 35-40 perc
  • március 15-től a menetrend pontos összeállítása után – minden előzetes saccolgatások dacára – 35 perc lesz.

465 FORINT LESZ EGY TELJES ÁRÚ JEGY

A beüzemelési időszakban, április 15-ig ingyenes lesz a tram-train, ezt követően Szeged-Hódmezővásárhely között 465 Ft lesz a teljes árú jegy, ami jóval olcsóbb mint a MÁV és a Volánbusz – mondta Lázár János.

A diákok 90%-os kedvezménnyel, a nyugdíjasok természetesen ingyenesen utazhatnak majd.

A magyar kormány több javaslatot is tett egy kedvezményes konstrukcióra a szegedi önkormányzatnak, választ még nem kaptak. Jelenleg egy összvonalas bérlet – benne a helyi közlekedéssel és a helyközi járatokkal – 23 és 25.000 Ft között mozog, ezt szeretnék 15-20.000 Ft közé leszorítani.

BEJELENTÉS, A BEJELENTÉSBEN: 12 VADONATÚJ VILLAMOST KAP MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁTÓL SZEGED VÁROSA

“12 vadonatúj villamost kap Szeged városa, Magyarország Kormánya jóvoltából” – jelentette be a sajtótájékoztatón Lázár János. Az összes bejelentést az alábbi cikkünkben találod a mai eseményről:

Fotók: Promenad24, Lázár János

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb