MindenmásSmart Szeged

Egyedülálló légtisztító rendszert fejlesztenek Szegeden, 200 milliós állami támogatásból

A közösségi közlekedést biztonságosabbá tevő, a járművek légtechnikai rendszerére integrált, fotokatalikus elven működő levegőtisztító rendszert fejleszt pályázati támogatással a szegedi SolvElectric Technologies Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint a 2023 nyaráig tartó, 313,2 millió forintos költségvetésű program megvalósítására a cég 201,58 millió forint támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján.

A JÁRMŰVEK LÉGTECHNIKAI RENDSZERÉRE ÉPÍTIK RÁ A LEVEGŐTISZTÍTÓ TECHNOLÓGIÁT

A vállalkozás olyan fotokatalikus elven működő, a járművek légtechnikai rendszerére integrált ózonmentes levegőtisztító technológiát fejleszt, amely a piacon egyedülállóként alkalmas lesz a magas levegőáramoltatási környezetben is hatékonyan tisztítani a levegőt. Az alkalmazott LED-ek és bevonatok teljesen biztonságosak, így menet közben is egy légtérben működtethetnek az utasokkal.

AUTÓBUSZOKON PRÓBÁLJÁK KI ELSŐKÉNT

Az idén harmincéves Solvelectric Technologies Kft. 2004 óta foglalkozik személyszállító kabinrendszerek légtechnikai rendszereinek tervezésével és kivitelezésével. A vállalkozás korábban partnerei részére végzett légtechnikai rendszerek tervezésével kapcsolatos feladatokat. A korábbi kutatási és fejlesztési eredményekre alapozott projektben az új levegőtisztító rendszer kifejlesztése mellett elvégzik a termék autóbuszokon történő kipróbálását és piacra vitelét.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: แทงบอล Lsm99
'Fel a tetejéhez' gomb