Szegedi Arcok

Pofánk leszakad: csoportkép készült a Szegedi Városházán, kitessékelték róla az egyetlen női képviselőt

Kitessékelték a jelen lévő egyetlen női képviselőt arról a csoportképről, amelyet a Magyar Birkózók Szövetsége fennállásának 100 éves évfordulójából, a Szegedi Városházán rendezett eseményen készítettek. Chovanecz Kata (Fidesz) azt firtató kérdésére, hogy miért küldték el a fotózásról, Ménesi Imre (Összefogás Szegedért), a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke annyit válaszolt, hogy “nem fértél rá”, Szeged alpolgármestere pedig hozzáfűzte, hogy “miért nem álltál oda”.

Mindez történt…

  • 2021-ben.
  • Európában.
  • Azon belül pedig a szolidáris, elfogadó Szegeden.

Az esetről Chovanecz Kata a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülése után posztolt, mint írta, múlt héten szerdán, mint bizottsági tag névre szóló meghívást kapott a Magyar Birkózók Szövetsége fennállásának 100 éves évfordulójából megtartott városházi rendezvényre, azonban amikor a csoportkép készült, egyszerűen letessékelték róla, mint egyedüli női résztvevőt. A kérdésre, hogy miért lett kipaterolva, a bizottság (nemrég a romák sértegetésével is megvádolt) elnöke annyit mondott, hogy:

“Nem fértél rá”

Ménesi Imre ezt követően megjegyezte: “utána ügyesen megoldottad a közös képet a birkózókkal”. A “kedves” és “férfias” gesztusra a tegnap jelen lévő alpolgármester is reagált, mint kérdezte, “Miért nem álltál oda?” A képviselőnő beszámolója alapján az összes meghívott sportoló szeme kikerekedett az eset láttán. Az ominózus fotó, rajta csakis férfiakkal, középen, kék zakóban és fehér ingben Ménesi Imrével, tőle közvetlenül balra a frissen megválasztott alpolgármester Kovács Tamással (forrás: Chovanecz Kata):

Szubjektív, szerkesztői megjegyzés a végére. Egy kicsit besegítenénk az elnök úrnak: mi szégyelljük magunkat helyette. A fotót elnézve volt még ott hely, nem is kevés. Nyilván, nem kell agysebésznek lenni hozzá, hogy rájöjjön az ember fia, hogy Ménesinek nem a képviselőnő nemével, hanem pártállásával volt baja, de 2021-ben (meg úgy bármikor, bármilyen évet is írunk), az Isten szerelmére, Európa kellős közepén alap, hogy egy nőnek maximális tisztelet jár. Akkor is, ha nem tetszenek a politikai nézetei, a haja színe vagy a körömlakkja. Főleg abban (az egyébként ragyogó) városban, amelynek polgármestere (akinek a csapatában “focizik” a prosztóságot elkövető politikus) két évtizede azzal nyer választásokat, hogy Szeged szolidáris mivoltát hangoztatja. Mielőtt valaki nekiállna politikai Mortal Kombatozni: ugyanezt gondolnánk akkor is, ha Momentumos, MSZP-s, DK-s, LMP-s, Kutyapártos, SITH, Klingon, stb. képviselővel történt volna a dolog. Az elnök úr helyében egy nagy csokor virággal köszöntenénk a megalázott képviselőnőt a következő bizottsági ülésen (minimum).

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A FOTÓZÁSRÓL ELKÜLDÖTT KÉPVISELŐNŐ

“Alsóbbrendűnek éreztem magam a rendezvényen, nem vont be elnök úr semmilyen beszélgetésbe, levegőnek nézett (már nem először); sértő, bántó és megalázó volt, ahogy viselkedett velem” – nyilatkozta megkeresésünkre Chovanecz Kata. Mint mondta, bízik benne, hogy Ménesi Imre egyenrangúnak tekinti majd a jövőben:

“Ha más miatt nem is, de nőként úgy érzem, kijár a tisztelet egy férfitől… ahogy egyébként én is tisztelem őt.”

A szegedi képviselőnő megjegyezte, hogy a bizottsági elnök politikai családja annak dacára, hogy a nők egyenjogúsága mellett kampányol, úgy viselkedik egy nővel a “munkában”, hogy annak a kedve is elmenjen örökre a feladattól.

Az ügyben természetesen Ménesi Imrét is megkerestük, amint válaszol a kérdéseinkre, cikkünket frissíteni fogjuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb