Mindenmás

Sötétvörös besorolást kapott Szeged és annak környéke az Európai Betegség és Járványvédelmi Központtól

Egy hete írtuk meg, hogy elszabadult a járvány Szeged környékén, hiszen nálunk terjedt leginkább a koronavírus az azt megelőző héten. Ezt alátámasztotta az Európai Betegség és Járványvédelmi Központ is, hiszen sötétvörös besorolást kaptunk tőlük. Szegeddel együtt Csongrád-Csanád megye és az egész Dél-Alföld.

Az egész Kelet-Európai régió sötétvörösben pompázik egyébként, és nem csak mi, Magyarország több régiója is, hiszen Ausztria, Románia és Horvátország mellett hazánk is egyre erősebben csúszik vissza a koronavírusba. A negyedik hullám hatására az Európai Betegség és Járványvédelmi Központ (ECDC) Észak-Magyarországot és Dél-Alföldet már sötétvörös színnel jelöli – írja a HVG az ECDC nyomán. A teljes jelentés egyébként itt érhető el.

A SZÁZ FŐRE ESŐ FERTŐZÖTTEK SZÁMA JELENTŐSEN NŐ

A színkódok a következőt jelentik:

  • a vörös azt, hogy az elmúlt két hétben minden nap legalább 75, ám 200-nál kevesebb új esetet észleltek, a tesztek pozitivitási aránya pedig meghaladja a négy százalékot.
  • a sötétvörös azt, hogy az elmúlt két hétben az adott régióban több mint ötszáz fertőzöttet jelentettek.

Az ECDC több térképet is közreadott, amiken jól látható, hogy Magyarországon kevés tesztből egyre több lesz pozitív, valamint az is, hogy a százezer főre eső fertőzöttek száma is jelentősen nő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb