KikapcsVideo365

Szeged365 live: Chicago, Mamma Mia és tisztelgés Petőfi Sándor előtt – bejelentették a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es programját

Érdekel, milyen előadásokat láthatunk 2022-ben a Szegedi Szabadtéri színpadán? A legjobb helyen jársz: a főbb programokat 11-től online sajtótájékoztatón jelenti be Barnák László. Videós stream és szöveges tudósítás a Szeged365.hu-n, cikkünk folyamatosan frissül!

11.00 INDUL AZ ONLINE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Pontban 11-kor elindult a visszaszámlálás, máris indul a sajtótájékoztató.

11:05 NÉGY NAGYSZABÁSÚ BEMUTATÓ ÉRKEZIK

“Négy nagyszabású bemutatóval készülünk 2022-re” – kezdte a sajtótájékoztatót Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója. Az alábbiakban Fülöp Timi kolléganőnk szöveges tudósítása érkezik a programokról:

JÖN A PETŐFI ÉLETÉT BEMUTATÓ SZABADSÁG, SZERELEM CÍMŰ DARAB A DÓM TÉR SZÍNPADÁRA

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem című ősbemutatójával indul az évad július 2-án. Zsuráfszky Zoltán rendezése fiatal költő életútját követi végig a magyar néptánc és népzene hagyományos örökségét felhasználva, így alkotva egy kortárs tánc színjátékot.

VISSZATÉR A MAMMA MIA!

Július 8-án visszatér a Szabadtéri Játékok legnagyobb musical sikere, a Mamma Mia!, amely a 2014-es bemutatót követő sikerszéria után újabb 4 estén át ígér felejthetetlen nyári esti kikapcsolódást az ABBA dalok szerelmeseinek. A világhírű, az ABBA-tag Benny Andersson és Björn Ulvaeus által írt jukebox musical-t először 2014-ben mutatták be a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

VERDI LA TRAVIATA CÍMŰ OPERÁJA NEMCSAK AZ OPERARAJONGÓKNAK KÍNÁL EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYT

Július 29-én és 30-án a világ opera repertoárjának legsikeresebb darabját, Giuseppe Verdi La Traviata című művét mutatják be az olasz Macerata Opera Festival-lal közös rendezésben. A grandiózus előadást olasz és magyar művészek közreműködésével nemcsak az operabarátoknak kínál egyedülálló élményt.

A SZABADTÉRI SZÍNPADÁN ELŐSZÖR LESZ LÁTHATÓ A CHICAGO CÍMŰ MUSICAL

Az évadot a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a világ musical irodalmának legnépszerűbb darabja, a Szabadtérin először színpadra kerülő Chicago című musical zárja – jelentette be Barnák László. A mű népszerűségét a jazz, a revü nagyszerű dallamai és elévülhetetlen aktualitású mondanivalója adja.

A közismert musicalt 1975. június 3-án mutatták be, a New York-i 46. Utcai Színházban. A darab inspirálója a húszas évek egyik nagy sikerű vígjátéka volt. John Kander és Fred Ebb musicaltörténeti művet írt, érdekes módon minden méltató a rendező-koreográfus és a szövegkönyvet is társszerzőként jegyző, Bob Fosse munkáját helyezi az első helyre. A darabot New Yorkban két évig, 898 alkalommal játszották, ezt követte egy hasonló időtartamú turné.

11:07 HOPP, MÁR MEG IS VAGYUNK

Ennyi volt, már véget is ért a villám-sajtótájékoztató. A négy headliner-program tehát már megvan, jövő nyáron találkozunk a Szegedi Szabadtéri Játékokon!

11:55 FRISSÍTVE: ITT MÉG NINCS VÉGE…

Dél előtt egy kicsivel futott be a Szegedi Szabadtéri Játékok hivatalos közleménye, mint írják, az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsora, valamint az Ajándékkoncert sem marad ki a 2022-es év kínálatából, ezek részleteivel a későbbiekben jelentkeznek.

Mi is. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb