Mindenmás

Csípjetek meg: a héten csökkenhet az üzemanyagok ára a szegedi kutakon

…viszont nem fogunk sokáig örülni. Van remény arra, hogy a napokban csökkenjenek az üzemanyagárak – írja a Holtankoljak.hu 44. heti prognózisa, bár az is lehet, hogy minden marad ott, ahol most van.

“Halványka remény mutatkozik a jövő héten az üzemanyagárak csökkenésére” – kezdi elemzését a Holtankoljak.hu. Mint írják, a Brent olaj hordónkénti ára a 80 dolláros szintig is lecsökkent a múlt héten, aminek legfőbb oka a csütörtöki OPEC ülés volt. Az olajkitermelő országok álláspontjában végül nem történt változás, a csökkentett mennyiségekkel emelik a kitermelés mértékét. Így a hét második felében újra emelkedő tendenciát mutatott az olaj ára, 82 dollárig emelkedett vasárnapig. A forint árfolyama a dollárral szemben állandósult a 310-311 forintos szinten, így ez jelentős hatással nem lesz a heti üzemanyagárakra.

Sajnos a jövő évi előrejelzésekben akár már a 120 dolláros olajárakról is lehet hallani, ami folyamatos üzemanyagár emelkedést helyez kilátásba. Ezzel szemben a héten az üzemanyagárak néhány forintot csökkenhetnek, bár arra is van esély, hogy ne legyen árváltozás.

Szürreális fotó, 293 forintos benzinnel az egyik szegedi MOL-kúton. Tavaly áprilisban lőttük, azóta nagyot fordult a világ…

SZEGED365 BENZINÁR-FIGYELŐ: SZEGEDEN MÉG MINDIG TALÁLTUNK 500 FORINT ALATTI BENZINT, SŐT, MÉG GÁZOLAJAT IS

Az előző egy hétben nem változtak a szegedi (és hazai) üzemanyagárak, maradtak a legutóbbi emelés idején életbe lépett átlagok:

  • 95-ös benzin: 506.6 Ft / liter
  • 98-as benzin: 527.7 Ft / liter
  • gázolaj: 517.9 Ft / liter

Magyar Andor kollégánk október végén nyakába vette a várost és körbeszimatolt a szegedi kutakon, a Szeged 365 benzinár-figyelő vlogunkban a legutóbbi emelés után még mindig találtunk olyan szegedi helyet, ahol mindkét üzemanyag-típus 500 forint alatt volt (benzin: 484, gázolaj: 488 Ft / liter). Az alábbi videón már mutatjuk is, mennyi az annyi Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb