Sport

Nagy Péter: megvan a 17. magyar bajnoki cím, ráadásul zsinórban!

Tizenhetedik magyar bajnoki címét szerezte meg zsinórban a szegedi Nagy Péter, aki a verseny végén az abszolút bajnoki címet is behúzta.

A 35 éves szegedi óriás közösségi média oldalán közölte az örömhírt, mint írta,

  • szakításban 167,
  • lökésben 205 kg-ot teljesített.

MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL TIZENHETEDJÉRE (!!) LETT A LEGJOBB

Nagy Péter, aki eddig is a sportág abszolút rekordere volt az OB-elsőségek számát illetően, megszakítás nélkül lett ismét a legjobb kategóriájában. A tatai edzőtáborban rendezett viadal vasárnapi versenynapján a sportoló, aki a nyári, tokiói olimpián hetedikként végzett a plusz 109 kilósok között, 372 kg-os összteljesítménnyel diadalmaskodott, amely az abszolút rangsorban is elsőséget ért számára.

Ugyancsak címét megvédve nyert a 109 kilósok mezőnyében a 42 éves Gyurkovics Ferenc, volt szövetségi kapitány, a pécsiek elnyűhetetlen versenyzője. Ő 14. alkalommal lett országos bajnok a felnőttek mezőnyében.

  • Az ez évi ob-n Nagy és Gyurkovics mellett a nőknél szombaton Árva Cintia (Kecskeméti TE, 59 kg)
  • és Breitner Vivien (BKV Előre, 64 kg) ismételte meg múlt évi sikerét,
  • vasárnap pedig Szuromi Tímea (BKV Előre, 81 kg),
  • Boros Viktória (Haladás VSE, 87 kg)
  • és Gyürüs Barbara (Haladás VSE, plusz 87 kg) lett 2020 után 2021-ben is kategóriájának győztese.
A fotón: Nagy Péter a férfi plusz 105 kilogrammos súlycsoport szakításának döntőjében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon, a Bukaresttől 40 kilométerre, északra levő Izvorani településen 2018. április 1-jén. (MTI/EPA/Robert Ghement)

MÉG TÖBB SZEGEDI SIKER A HÉTVÉGÉRŐL: PÁDÁR NIKOLETT ÉS FÁBIÁN BETTINA KAZANYBAN REMEKELT, A SZEGED-CSANÁD GA A KECSKEMÉTIEKET VERTE MAGABIZTOSAN

Fantasztikus szegedi sikerek születtek a kazanyi felnőtt rövidpályás Európa-bajnokságon, a Haász SZUE tinédzser úszói a nemzetközi elitbe kerültek teljesítményükkel – adta hírül vasárnap este a szegedi klub. A 15 éves Pádár Nikolett öt korosztályos magyar rekordot döntött meg az Eb-n, köztük a két évvel idősebbek csúcsát is 200 méter gyorson, de nagy formában volt Fábián Bettina is:

Vasárnap délután a tizenhárom forduló óta veretlen KTE ellen nyert a Szeged-Csanád GA, ahogy Dragan Vukmir vezetőedző nyilatkozta a meccs után, a szegediek “igazi férfimunkát végeztek.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb