Sport

Ezt nem láttuk jönni: Sárosi Laura visszavonul

Bejelentette visszavonulását Sárosi Laura kétszeres olimpikon tollaslabdázó, aki tavaly igazolt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE csapatához. A riói és az idei tokiói játékokon is induló, szegedi színekben versenyző sportolónő szerdán reggel Facebook-oldalán közölte döntését.

“Talán ez az egyik legnehezebben megírt posztom. Nagyon hosszú időbe telt, hogy ki tudjam mondani, VISSZAVONULOK a profi sporttól. Egy szakasznak vége van, de mint minden más az életben ez is egy fejlődési folyamat.”

– írta ma reggeli posztjában Laura, a 29. születésnapját csütörtökön ünneplő tollaslabdázó arról is ír, hogy szeretne a civil életben is hasonlóan eredményesen helytállni, mint a sportban. A tokiói olimpián is induló sportolónő ezt követően köszönetet mondott csapattársainak:

“Hatszor választottak meg a legjobb magyar női tollaslabdázónak, és 21-szeres felnőtt országos bajnoknak mondhatom magam, ezek mind elképzelhetetlenek lettek volna csapat nélkül. Tényleg nem tudom elégszer megköszönni az elmúlt 22 év támogatását!! Hálás vagyok minden egyes pillanatért, minden segítségért, amit az elért eredményeimmel igyekeztem meghálálni. Remélem sok embert inspiráltam abban, hogy megszeresse és megismerje a tollaslabdát.”

Sárosi Laura karrierje akkor kezdett felfelé ívelni, amikor 2008-ban és 2010-ben is junior magyar bajnokságot nyert. 2009-ben a felnőtt bajnokságon bronzérmes lett, 2013-tól pedig gyakorlatilag megszakítás nélkül nyerte végig a női egyes magyar bajnokságokat. A 2016-os olimpián 20 év után ő volt az első magyar tollaslabdázó, aki részt vehetett a játékokon, ahol a csoportküzdelmek alatt indiai és kanadai ellenfelétől is kikapott, így nem jutott tovább a kieséses szakaszba. 2020-ban a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE csapatához igazolt, így Tokióba már szegedi színekben érkezett. Az olimpia nem alakult szerencsésen a számára, a második mérkőzése előtt részleges Achilles-ín-szakadás miatt kellett visszalépnie.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb