Szegedi Arcok

Példamutatásból jeles: januárban kerekesszékbe került Dalma, majd az összefogásnak köszönhetően most ismét kajakozhat Szegeden

Nincs is annál jobb érzés Szegeden, mint amikor pénteken délután egy igazi sikersztoriról számolhatunk be Nektek. A történetben szerepel az MVM Szeged VE és a Csodalámpa Alapítvány sok-sok támogatója, akiknek köszönhetően a kerekesszékes, de ízig-vérig kajakos, mindössze 18 éves Boldizsár Dalma visszatérhet az evezéshez.

Nem mindennapi sztoriról számolt be az MVM Szeged VE pénteken délután. Mint Facebook oldalukon írják, Boldizsár Dalmának egy nagyon komoly társadalmi összefogásnak köszönhetően újra lesz lehetősége a kajakozásra.

EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA KERÜLT KEREKESSZÉKBE DALMA

Az MVM Szeged VE korábbi korosztályos magyar bajnok versenyzője január 1-én egy sajnálatos betegség miatt egyik napról a másikba kerekesszékbe kényszerült. A mindössze 18 éves Dalma élete teljesen megváltozott, a januári idegsebészeti műtét után a következő hónapokat a rehabilitációval töltötte, amelyet még a Covid is nehezített. Az MVM kenus edzőjének, Boldizsár Gáspárnak a lánya szerette volna folytatni a versenyzést, ehhez pedig szüksége volt egy hajóra.

CSODÁS TÁMOGATÓK ÁLLTAK BE DALMA MÖGÉ

Mint az MVM Szeged VE tovább írja, a Csodalámpa Alapítvány segített támogatókat szerezni végül, de a parakajakot gyártó cég, a Plastex is jelentős összegű segítséget nyújtott. Sőt, szeptemberben egy jótékony futóversenyen is gyűjtöttek pénzt Dalmának, mégpedig a számunkra sem ismeretlen szegedi gyermekorvos, Dr. Vízi András, valamint Milutinovity Adrián segítségével. Az összefogásnak köszönhetően Dalma pénteken a Maty-éren átvehette az új hajóját, amely egy újabb lehetőséget ad számára, hogy megtalálja a számításait az életben, Mi pedig reméljük, hogy legalább olyan kitűnő eredményekkel öregbíti Szeged hírnevét, mint Suba Róbert, vagy Varga Katalin Eszter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb