Mindenmás

Szomáliai és szír migránsokat szállított a Domaszéknél balesetező kisbusz

Árokba borult egy kisbusz Domaszéknél, csütörtök délután 5 óra után, 24 embert kellett kimenteni a járműből, 13 sérült van, köztük öt gyermek is – írtuk meg csütörtök délután. Az esti órákban kiderült, hogy szír, szomáliai és palesztin migránsok utaztak a járműben.

Mint a rendőrség írja, a baleset következtében több mint 20-an kerültek kórházba.

A szerencsétlenség 2021. november 11-én 17 óra 15 perc körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát.

Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A járművet egy magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak.

A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Fotók: Csongrád-Csanád Megyei RFK

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai ดูดวง
'Fel a tetejéhez' gomb