Mindenmás

Napi pakk: fagyos reggel, Márton Napi Sokadalom és Hitchcock is vár ma rád Szegeden

Ha kidugod lefagy az orrod is ma reggel, hiszen -1 fokkal indítjuk a pénteket Szegeden. Napközben azért már kellemesebb lesz az időjárás, 13 fok körül alakul a hőmérséklet. A napsugarak mellé kapunk egy kis Márton Napi Sokadalmat a Felső-Tisza Parton és egy kicsit Hitchcock is befigyel ma Szegedre. Kávét a kézbe, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Jónás, Renátó, Asztrid, Asztrik, Emil, Krisztián, Levente, Márton, Renáta, Renátusz, René és Tihamér olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 185 éve megalakult a Kisfaludy Társaság. A Kisfaludy Társaság Kisfaludy Károly barátai és írótársai által 1836-ban Pesten alapított társaság, amelynek célja kezdetben a költő összes műveinek kiadása és emlékművének felállítása volt.
  • 92 éve született Grace Kelly amerikai színésznő, monacói hercegnő (Gyilkosság telefonhívásra).
  • 66 éve hunyt el Hajós Alfréd magyar műépítész, versenyúszó, labdarúgó, az első magyar olimpiai bajnok.
  • 57 éve született Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész.
  • 39 éve megszületett Anne Hathaway, Oscar díjas amerikai színésznő (Nyomorultak).

FAGYOS REGGEL, NAPOS DÉLUTÁN

Pénteken is nyirkos, ködös időre ébredhetünk, és még ködszitálás is előfordulhat. Sőt, bekeményít a hideg is hajnalra, fagypont alá csökken a hőmérséklet, -1 fok lesz csupán Szegeden. Napközben a párás, ködös, felhős, valamint a napos időszakok váltják majd egymást. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban 0 és -1 fok körül alakul a hőmérséklet, napközben pedig 13 fokra van kilátás.

INDUL A MÁRTON-NAPI KAVALKÁD A FELSŐ-TISZA PARTON

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás, ennek apropóján pedig Márton Napi Sokadalmat rendeznek a Bárka Kézműveskikötő alapítói. Lesz ludas kása, középkori muzsika, Pavanne zászlóforgatók és egy 200 négyzetméteres gasztrosátor is.

HITCHCOCK BEKÖLTÖZIK A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBA

November 12-én fergeteges vígjátékkal készül a krimi szerelmeseinek a Szegedi Nemzeti Színház, ugyanis akkor mutatják be Hitchcock 39 lépcsőfok című klasszikus filmjének színpadi változatát.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Belcampo scandal
'Fel a tetejéhez' gomb