Sport

Tarolnak a szegedi kick-boxosok Budvában: Bárdos Inez Európa-bajnok, Solymosi Máté és Nagy Bálint bronzérmes

Újabb két éremmel gazdagodott a Szegedi Király Team Kick-box Akadémia válogatott küldöttsége a budvai WAKO Utánpótlás Kick-box EB-n – tudtuk meg Dr. Gyuris Gábortól, a szegedi versenyzők edzőjétől. Bárdos Inez zsinórban harmadjára is Európa-bajnok lett, Solymosi Máté és Nagy Bálint bronzéremmel zárt, és még nincs vége, a klub további sikereket vár a szombati napon érkező csapatversenyektől.

A LÁNY, AKIVEL DUPLÁN AJÁNLOTT UDVARIASNAK LENNI: BÁRDOS INEZ HARMADJÁRA IS EURÓPA-BAJNOK LETT

“A Kadett 2 korosztály -46 kilogrammos csoportjában ismét Európa-bajnok lett az egész kontinensviadalon egyenletesen kiváló formát mutató Bárdos Inez” – írta közleményében Dr. Gyuris Gábor edző, majd hozzátette, a szegedi lány ezzel a 2019-es duplázás (akkor egyéniben és csapatban is nyert) után megszerezte a harmadik Európa-bajnoki címét is.

KÉT NAP, KÉT SZEGEDI BRONZÉREM

Nagy Bálint szerdán, Solymosi Máté csütörtökön szerzett bronzérmet. A szerdai nap első szegedi érdekeltségű mérkőzése Nagy Bálinté volt, aki az idei világkupagyőztes (ott is pont Bálintot búcsúztatta az elődöntőben) német ellenfél ellen szeretett volna revansot venni. Ahogy néhány hónappal ezelőtt a budapesti világkupán, úgy most is a német srácnak jött ki jobban a lépés és két ponttal (16:18) jobbnak bizonyult a szegedi versenyzőnél, aki így, elődöntős veresége ellenére megszerezte a szegedi küldöttség első érmét, egy bronzérmet.

A junior fiúk -79 kg-os súlycsoportjában csütörtökön a meglepetésre, de cseppet sem érdemtelenül a legjobb 4 közé jutó Solymosi Máté előtt nem kisebb feladat tornyosult, mint a döntőbe jutásért megküzdeni a több szabályrendszerben is világbajnoki címmel rendelkező szlovén világklasszissal. Az ellenfél eddig minden mérkőzését 10 pontos különbséggel (technikai KO) nyerte és pontot is alig engedélyezett aktuális ellenfelének. Máté abszolút nem ijedt meg a szlovén versenyzőtől és kicsit meg is lepte őt az első menetben, hiszen mindenki meglepetésére csak 5:6 arányban, minimális előny birtokában mehetett a szünetre a regnáló világbajnok. Sajnos a szünetben aztán magára talált a szlovén srác és innentől nem volt megállás, ezen a mérkőzésen is összepakolta a 10 pontot a kiváló lábtechnikával operáló szélvész gyors klasszis.

Ami viszont nagyon beszédes adat, hogy Máté több találatot szerzett ellene, mint az eddigi ellenfelei az EB-n összesen.

“Hatalmas dicséret illeti Mátét a budvai teljesítménye kapcsán, hiszen a semmiből előlépve okozott hatalmas meglepetést ezzel a bronzéremmel” – nyilatkozta a szegedi versenyző edzője, Dr. Gyuris Gábor.

SZOMBATON JÖNNEK A CSAPATVERSENYEK

A Budvában zajló a szegedi KirályTeam válogatott versenyzői nyakába egy arany és két bronzérem került az egyéni döntők után, továbbá két ötödik hely Haider Katrin és szintén Solymosi Máté (light contact) révén. Mint a csapat edzője mondta, reményeik szerint a szombati, zárónapi csapatversenyek után a Szegedre érkező érmek száma még tovább fog emelkedni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb