Sport

Durván odavertek a szegedi kick-boxosok: 3 arany és 2 bronz rendel a montenegrói WAKO Kick-Box EB-ről!

“Óriási szegedi KirályTeam siker az EB záróakkordjaként – Haider Katrin és Nagy Bálint is Európa Bajnok” – írt ránk szombat délután a szegedi kick-box klub edzője, Gyuris Gábor. A szegedi különítmény 3 arannyal és 2 bronzéremmel zárta a montenegrói Budvában zajló WAKO Utánpótlás Kick-box EB-t.

A szegedi KirályTeam beszámolóját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban (szerző: Gyuris Gábor):

A budvai Utánpótlás Kick-box Európa Bajnokság a záró napjához érkezett, amikor is – szokásokhoz híven – a korosztályok csapatversenyének küzdelmei kerültek lebonyolításra. A kadett 2-es fiúk és a junior hölgyek 3 (+1 tartalék) fős csapatában is feltűnt és tatamira lépett egy-egy szegedi versenyző. A fiúknál az egyéniben elért bronzérmet követően Nagy Bálint, lányoknál pedig Haider Katrin erősítette a magyar válogatott csapatát.A fiúk 17:16 arányban győzték le a jó erőkből álló bolgár csapatot, majd az elődöntőben Írország korosztályos legjobbjait múlták felül 16:9 arányban. A döntőben ismét egy végletekig kiélezett csata következett az EB-n remekül szereplő német csapattal szemben. A magyar fiúkat azonban ma senki és semmi nem állíthatta meg és 15:13 ra legyűrték a finálés ellenfelüket.

Nagy Bálint minden mérkőzésen hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez és oroszlánrészt vállalt ebből a diadalból. A junior lányoknak is kemény útja volt a selejtezők során, hiszen kapásból a méregerős szlovén csapattal kellett megmérkőzniük a 8 között.

A pontszegény és hatalmas taktikai csatát hozó összecsapást lányaink 5:4 arányban abszolválták és léptek a 4 közé. Itt nekik is a német “haddal” kellett megmérkőzniük a döntőért és a lányok megtartva lendületüket, 8:5-el búcsúztatták a német csapatot és masíroztak a döntőbe ahol a végső győzelemre is esélyes Olaszország következett. A magyar (és szegedi) szív ismét megdobbant és csodaszámba menő módon csapatunk (Haider Katrinnal a fedélzeten) minimális különbséggel ugyan de legyőzte az olasz lányokat 7:6 arányban.

Még fel sem ocsúdtunk Bálint Európa bajnoki címe után, rögtön Haider Katrin is Európa trónjára ült! Káprázatos és hihetetlen zárás két szegedi arannyal az EB zárásaként.

Kell-e ennél szebb végszó? Nekünk nem!

Nézzük akkor a 2021- évi utánpótlás EB-t szegedi Halker-KirályTeam-es szemüvegen keresztül:

  • 4 válogatott versenyző, 5 érem, 3 arany (Bárdos Inez, Haider Katrin, Nagy Bálint),
  • 2 bronz (Nagy Bálint, Solymosi Máté),
  • 2 ötödik hely (Haider Katrin, Solymosi Máté)!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb