Szegedi Arcok

“Jelenleg benne vagyunk 2021 legjobb hat zenekarában és ez nagyon menő dolog” – a szegedi Kultúrkör mesél az X-Faktorról

Drámai döntések, feszült pillanatok, és izgalmas produkciók várják szombaton és vasárnap a tévénézőket, hiszen most dől el, hogy kik jutnak tovább a jubileumi X-Faktor élő showjába. Nekünk, szegedieknek pedig különösen van okunk izgulni, hiszen a Napfény városából többen is bejutottak a Mentorházba. Köztük a három fiatal srácból álló Kultúrkör zenekar, akik  ütős, kellőképpen poénos stílusukkal rögtön belopták magukat nemcsak Szeged, hanem az egész ország szívébe. A sorsdöntő hétvége előtt el is csíptük őket egy beszélgetésre, amelyből kiderül, mit is szeretnének elérni a műsorban és, ha megnyernék azt, mire fordítanák a nyeremény összegét.

A COVID HÍVTA ÉLETRE A ZENEKART

2020. április 20-án a Covid járvány első hullámának idején döntött úgy három huszonéves srác – Király Tamás, Rudner Barnabás és Darvasi Áron -, hogy elindítják a Kultúrkör együttest. A fiatalok az élet különböző területéről érkeztek, mégis megtalálták egymásban azt a közös pontot, ami összeköti őket, és az a zene.

ÍGY NÉZ KI, AMIKOR EGY GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS, EGY JOGÁSZ ÉS EGY SZÍNÉSZ DALRA FAKAD

Rudner Barnabás gyógypedagógiai asszisztensként dolgozik a Gemma Központban és már 10 éve foglalkozik rap zenével hobbiszinten, az együttesben ő végzi a stúdiómunkákat, saját hangstúdiójában, amit az édesapja direkt nekik épített. Darvasi Áron színművész és rendező végzettséggel rendelkezik, és a zenekar mellett a frissen alapított független színházi társulatában tevékenykedik, sőt iskolákban is tanít, ő a Kultúrkör zenei vezetője. A csapat harmadik tagja a jogász végzettségű Király Tamás, aki a civil életben social media managerként dolgozik egy szegedi cégnek, mellette már 21 éve néptáncol és jelenleg is van egy működő fiú együttese, a Suhancok.

MAGA AZ X-FAKTOR STÁBJA FIGYELT FEL A FIÚKRA

A fiúk elmesélték, hogy miközben a koronavírus járvány nagyon sok nehézséget okozott a zeneiparban, őket éppen ez hozta össze, az első hullám idején kezdtek bele a közös zenélésbe. Nagyon gyorsan be is kerültek a köztudatba, olyannyira, hogy nem is ők jelentkeztek az X-Faktorba, hanem a műsor készítői keresték meg őket, hiszen akkor már a csapat egyre növekvő rajongó táborral rendelkezett a Youtube-on és erre az X-Faktor stábja is felfigyelt.

MEG KELL ÉLNI A PILLANATOKAT

A fiúk szerint nagyon sokan ott rontják el a dolgot, hogy azért jelentkeznek a műsorba, mert ettől várják a megváltást, a 180 fokos fordulatot az életükbe, és sokan nem élik meg azokat a pillanatokat, lehetőségeket, amik ott adódnak, hogy kapcsolatokat lehet építeni, új emberekkel megismerkedni, ezért ők arra törekszenek, hogy az élmény részét fogják meg az X-Faktor által nyújtott lehetőségnek. Ezt tudni kell kezelni, miközben tudni kell megmaradni embernek.

JELENLEG OTT VAN AZ EGYÜTTES 2021 LEGJOBB HAT MAGYAR ZENEKARÁBAN

Az együttest már az is örömmel tölti el, hogy a Mentorházba bejutottak, természetesen, ha már bent vannak, a cél az, hogy nyerjenek is. Nagyon sok tapasztalt zenekarral kell megmérettetniük magukat, és csodálatos dolognak tartják a fiúk, ha sikerül továbbmenniük az élő showba. Nem véletlenül büszkék a srácok az eddigi elért eredményeikre, hiszen egy éves Covid zenekarként a Kultúrkör jelenleg ott van 2021 legjobb hat magyar zenekarában.

HA MEGNYERNÉK A VERSENYT AZ ÖSSZEG EGY RÉSZÉT JÓTÉKONY CÉLOKRA KÖLTENÉK

A fiúk azt is elárulták, ha megnyernék a versenyt, az összeg egy részét jótékony célokra fordítanák. A bandában mindenki tudja személyes tapasztalatokból, milyen nehézségekkel néz szembe egy sérült gyermek és adományaikkal az ő életüket szeretnék könnyebbé tenni, de a pénzből a bántalmazott nőket támogató szervezeteknek is juttatnának.

A teljes beszélgetést nagyon sok sztorival és még több poénnal itt tudod meghallgatni.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb