SportVideo365

“Nem érzem magam se többnek, se kevesebbnek” – Siklósi Gergő mesélt Szegeden Tokióról, élete első olimpiájáról

Impozáns vendéget fogadott szerdán a Szegedi Tudományegyetem Vívó Klubja a szegedi Szent Imre Szakkollégiumban, ugyanis Siklósi Gergely, világbajnok magyar párbajtőrvívó, aki Tokióban, élete első olimpiáján ezüstérmet szerzett, volt a vendége az utánpótlás csapatnak. A gyerekek első kézből hallhatták az olimpikon tokiói élménybeszámolóját, mely arra ösztönözheti őket, kitartással és szorgalommal belőlük is válhat világhírű bajnok.

GERGŐ ÚGY TEKINTETT ÉLETE ELSŐ OLIMPIÁJÁRA, MINTHA CSAK EGY EDZÉSEN VETT VOLNA RÉSZT

Siklósi Gergely szerénysége és a sporthoz való laza hozzáállása példaértékű. A mindössze 24 éves olimpikon, mint, ahogy elmesélte, úgy tekintett élete első olimpiájára, mintha csak egy edzésen vett volna részt, ahol jó hangulatban, minden feszültség nélkül mérkőzött meg egymással a vívó sport krémje.

“NEM ÉRZEM MAGAM SE TÖBBNEK, SE KEVESEBBNEK”

“Engem 2019-ben változtatott meg a világbajnoki aranyérem, amit ma szintén elhoztam a gyerekeknek megnézni. Azután már, ha elérsz egy nagy sikert és az elit vívók közé sorolnak, és onnan nyersz egy olimpiai ezüstérmet az már nem változtatja meg úgy az embert. Nem érzem magam se többnek, se kevesebbnek, hanem ugyanannak a Siklósi Gergőnek, aki eddig voltam”, árulta el kérdésünkre az olimpikon.

Fotó: SZTE Vívó Klub Facebook oldala

AZ OLIMPIÁN VALÓ RÉSZVÉTELNEK NINCS AKKORA TÉTJE, MINT AMEKKORÁT TULAJDONÍTUNK NEKI

Gergő szerint az olimpián való részvételnek nincsen akkora tétje, mint amekkorát tulajdonítunk neki: “ez egy verseny, ami a sportról szól, hogy épp ki a jobb, és, hogyha te megteszel mindent és te épp akkor jobban jössz ki, akkor annak örülni kell. De ha mindent megteszel, és mégsem sikerül, annak is lehet örülni.”

IRÁNY PÁRIZS ÉS AZ ARANYÉREM!

Mint tudjuk, az ifjú vívó tökéletesen szerepelt az olimpián, nem görcsölt rá a világméretű versenyre és talán ennek is köszönhető, hogy ezüstéremmel tért haza Tokióból. S ahogy Gergő elárulta, a következő célja az lesz, hogy ott lehessen Párizsban és ott felállhasson a dobogó legfelső fokára, de közben az is nagyon fontos, hogy mindvégig szeresse, amit csinál.

Siklósi Gergővel készült videós interjúnkat itt tudod megtekinteni!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb