Kikapcs

Kövér László rémálma: LMBTQ buli lett a budapesti MTV EMA gálából

“Kormányzati pénzből valósult meg Kövér László rémálma” – írja a Telex, akik szerint “szexuálisan túlfűtött LMBTQ-buli” volt az idei MTV EMA, amit ismét Budapesten rendeztek meg, miután a tavalyi esemény a Covid miatt csak virtuálisan lehetett megtartani. A kormány provokációtól tartott, a show fellépői pedig tényleg mindent megtettek, hogy a nemzetközi sajtó az LMBTQ rigmusoktól legyen hangos. Az is lett.

Tavaly dőlt el, hogy az MTV európai díjátadóját Budapesten tartják, ez végül a koronavírus-járvány miatt digitális térbe kényszerült, és Palvin Barbi vezetésével, illetve a tök üres Széchenyi fürdőben tartott David Guetta-performansszal zajlott le viszonylag csöndben. Idén már a Covid sem tudta megállítani a show-t, amit a 2020-as kényszermegoldás miatt fizikailag is Budapesten tartottak meg.

Saweetie, az est háziasszonya lett a legjobb új előadó.

HARISNYATARTÓBAN VONAGLÓ MANESKIN-FRONTEMBER, SZÍNPADON SMÁROLÓ FÉRFIAK

Mint a Telex írja, annak dacára, hogy Ed Sheeran kétszer is színpadra pattant, feltűnő volt, hogy “mennyire nem a zenéről szólt” a show:

  • műsort vezető Saweetie folyamatosan az LMBTQ-közösség mellett állt ki a beszédeiben,
  • az olasz Maneskin zenekar frontembere harisnyatartóban és bőrtangában vonaglott a basszerosa előtt,
  • az irtózatosan népszerű Yungblud lesmárolta a férfi gitárosát a produkciójuk végén,
  • a díjátadó fő fellépője, a 14 évesen nemátalakító műtéten átesett Kim Petras előadása pedig a lap élménybeszámolója szerint olyan volt, mint Kövér László rémálma.

A transznemű énekesnő két új dalt is bemutatott az eseményen, ráadásul nem is akárhogyan. Egy hatalmas kókuszon befordulva, a metálturult húzó izmos férfiakra hajazó táncosokkal körbevéve énekelt arról, mennyire szeretné, ha a kedves hallgató a szájába venné a kókuszait, majd utána rátért a Hit It From the Back című számára, ami még egyértelműbb utalás a szexre. Persze ha a szöveg nem lett volna elég egyértelmű, az egy tucat férfi táncos azzá tette: egy hatalmas kötelet húztak a lábuk között, miközben a dalra vonaglottak. A koncertek között pedig átadták az MTV EMA díját a Budapest Pride szervezőjének, Radványi Viktóriának, aki megköszönte barátnőjének a díjat, majd – egy szolíd kis politikai szálat is belecsempészve az elméletileg zenei eseménybe – arra buzdított mindenkit, hogy menjen el szavazni. Ez utóbbi kapcsán (meglepetés jön) nem Orbán Viktorékra gondolt.

A vasárnap esti megashow (és legfőképpen annak LMBTQ vonala) nem maradt nemzetközi médiafelhajtás nélkül, a Varietytől a Paper Magazine-on át Reutersig nagyjából minden nagyobb, baloldali médiafelület LMBTQ szemüvegen át írt az MTV EMA-ről, nagyjából mindenütt CTRL+C, CTRL+V leírva, hogy az esemény a magyar kormány “LMBTQ-ellenes politikájára” reflektált.

BESZÉLJÜNK VÉGRE A ZENÉRŐL: HATALMAS SHOW, SZIGET FESZTIVÁLT LEPIPÁLÓ LINE UP

Ha a politikai – LMBTQ szálon kívül valakit a díjazottak is érdekelnek, IDE kattintva tudja megnézni őket. Maga a show egyébként vérprofi volt, olyan világsztárokat állítva a Papp László Budapest Sportaréna színpadára, mint a One Republic, Ed Sheeran, vagy az Imagine Dragons.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein balance board
'Fel a tetejéhez' gomb