Mindenmás

Napi pakk: köddel indul a reggel Szegeden, kötelező a maszk a kormányhivatalokban, mától életbe lép az üzemanyagárak maximálása

Ködös reggellel indul a hét Szegeden, de szerencsére gyorsan el fog illanni és egész kellemes őszi idő váltja fel. Nagy változások is lesznek a mai naptól kezdve: újra kötelező a maszkviselés a kormányhivatalokban, de életbe lép az a rendelet is, amit már nagyon vártunk, mától ugyanis 480 Ft fölé nem mehet az üzemanyagok ára. Kezdd a hétfőt Te is a Szeged365 legfrissebb híreivel, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves AlbertLipót, Artúr, Gertrúd, Richárd, Dezső, Bogáta, Alberta, Albertina, Ladomér, Leopold, Leopoldina, és Ányos olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 50 éve született meg a mikroprocesszor.
  • 116 éve megszületett Fazekas Anna író, szerkesztő, tanár, aki az Öreg néne őzikéjét írta.
Fotó: 24.hu
  • 39 éve Moszkvában megtartották Leonyid I. Brezsnyev gyászszertartását a Vörös téren.
  • 391 éve halt meg Johannes Kepler német csillagász, aki leírta a bolygók ellipszis pályáját.
  • 65 éve Elvis Presley először szerepelt filmben, ahol elénekelte a Love Me Tender című dalát.
  • 123 éve Lyda A. Newman amerikai feltalálónő megkapta szabadalmát a szétszedhető és tisztítható hajkefére.
  • 120 éve Miller Reese Hutchison szabadalmaztatta az elektromos hallókészüléket.

KÖDÖS, PÁRÁS REGGELT KÖVETŐEN KISÜT A NAP IS SZEGEDEN

Zord, párás, ködös idővel köszönt ránk a hétfő reggel, de szerencsére nem marad egész nap ilyen borongós az időjárás. Napközben kisüt majd a nap és csapadék sem árnyékolja be a hét első munkanapját. Az előrejelzések szerint a keleti-északkeleti szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -2, +5, délután 7-13 fok között alakul a hőmérséklet.

MÁTÓL KÖTELEZŐ A MASZK A KORMÁNYHIVATALBAN SZEGEDEN

November 15-től, hétfőtől mindenkinek kötelező a maszkviselés a kormányablakokban – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel. A közleményben kiemelték: hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt kötelező a szájat, valamint az orrot eltakaró maszkot viselni.

MÁTÓL ÉLETBE LÉP AZ ÜZEMANYAGÁRAK 480 FT-OS MAXIMÁLÁSA

Mivel az üzemanyagár közvetlen hatással van a gazdaságra, a kormány úgy döntött, literenként 480 Ft-os felső határt alakít ki mind a benzin, mind a gázolaj tekintetében. Ennél olcsóbban igen, drágábban nem lehet értékesíteni az üzemanyagokat Magyarországon november 15-től.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb