Sport

Szegedi büszkeség: Pádár Nikolett 15 évesen lett országos bajnok a felnőttek között

Mindössze 15 évesen lett felnőtt magyar bajnok a szegedi Pádár Nikolett vasárnap délután. A Haász SZUE tehetsége a kaposvári rövidpályás országos bajnokság extra meglepetéseként ugyanis aranyérmes lett 200 méter gyorson.

TAROLTAK A SZEGEDIEK, PÁDÁR NIKOLETT ORSZÁGOS BAJNOK

Pádár Nikolett a kedvenc számában diadalmaskodott, miután a felnőtt Európa-bajnokságon ötödik helyen zárt, nyáron pedig ifjúsági Európa-bajnok lett. Ő tartja a korosztályos rekordot is (1:56.14), ezúttal nem volt szükség újra javítani az egyéni és országos csúcson, 1:56.62-es idővel lett a mezőny legjobbja, megelőzve Gyurinovics Fannit és Kapás Boglárkát.

A Haász SZUE színeiben Fábián Bettina is rajthoz állt a szám döntőjében, 8. helyen zárt. Női 1500 méter gyorson hárman is képviselték Szegedet a leggyorsabbak kiemelt futamában:

  • összesítésben Fábián Bettina 5.,
  • Vas Luca 6.,
  • Olasz Anna 7. helyen végzett az ob-n.

A Haász SZUE 1 arany- és 3 bronzéremmel, összesen 10 döntős helyezéssel zárta a 2021-es rövidpályás országos bajnokságot.

További, szegedi vonatkozású hétvégi híreink a XXVIII. Rövidpályás Országos Úszbajnokságról:

NIKI CSAK ANNYIT MONDOTT A DÖNTŐ ELŐTT: “MEGNYEREM”

“A döntő előtt Niki csak annyit mondott: megnyerem. Érezhettem volna ezt túlzott magabiztosságnak, de a bemelegítésnél látszott, hogy megvan a szükséges formája a győzelemhez. Óvatosságra intettem, mert gyorsabban akart kezdeni, amit én tanácsosnak éreztem, de végül neki lett igaza, végig bírta a nagyobb iramot. Taktikus és bátor versenyzés volt, szívből gratulálok neki! Nem hiszem, hogy túl sok magyar úszó lett 15 évesen felnőtt bajnok, büszkék lehetünk az eredményére. Összességében volt már jobb szereplésünk rövidpályás ob-n, így még ki kell elemezni a tapasztalatokat, de így is szép eredményeket értünk el” – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője a versenyt követően a klub portáljának.

A hétvége összes szegedi eredményét IDE kattintva találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb