Közélet

Szeged nem, Makó meglépte: kötelezővé tették az oltást a polgármesteri hivatal dolgozóinak

Kötelezővé tették az oltást a makói polgármesteri hivatal munkavállalóinak. A polgármesteri utasítás alapján a dolgozók egységesen kötelesek 2022. január 31. napjáig felvenni a SARS-CoV-2 koronavírus elleni egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát – írja közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere.

A polgármester Facebook posztjában felhívta a figyelmet arra, hogy mindnyájunk felelőssége, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk mind a saját, mind pedig embertársaink egészségének védelme és megőrzése érdekében. Mint írja, most, a negyedik hullám idején a legtöbb, amit tehetünk, hogy felvesszük a védőoltást. Mind az orvosok, mind az egyéb szakmai szervezetek egyetértenek abban, hogy az oltás működik. Az egészségügyi szakemberek álláspontja egyértelmű: sokkal kisebb eséllyel betegszünk meg a Covid miatt, ha be vagyunk oltva, és a komoly, esetleg halálos szövődmények kialakulásának esélyét pedig jelentősen csökkenthetjük az oltás felvételével. “Az önkormányzat továbbra is támogatja az oltások beadatását és én magam is felveszem a harmadik oltást a háziorvosom által javasolt időpontban” – emelte ki Farkas Éva Erzsébet.

68 SZÁZALÉK AZ ÁTOLTOTTSÁG MAKÓN

A polgármester mindezek mellek arra is felhívta a figyelmet, hogy az adatok szerint a városban a felnőtt lakosság 68%-a vette fel a védőoltást – mely eléri a megyei átlagot-, a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények dolgozói körében ez az arány 66%. Mindezekre tekintettel 2021. november 15. napjával polgármesteri utasításban elrendelte a hivatal munkavállalói részére a kormányrendeletben foglaltak alkalmazását. Eszerint a polgármesteri hivatal dolgozói egységesen kötelesek 2022. január 31. napjáig felvenni a SARS-CoV-2 koronavírus elleni egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát. A polgármester hozzátette: az önkormányzati intézményekben továbbra is kötelező a maszkviselés és a fokozott fertőtlenítés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb