Mindenmás

Mindenki nyugodjon lefelé: 35 nap után előkerült Kim Dzsongun

35 nap után előkerült Észak-Korea bölcs vezetője, adta hírül a Reuters. Szegedi Kim Dzsongun fanek, megnyugodhatunk. A vezér állítólag egy építkezést ment el megnézni, ami viszonylag sokáig tartott. Nagy építkezés lehetett, na.

Reuters szerint a diktátor több mint egy hónap után jelent meg nyilvánosan. Mint írják, Szamdzsijon határvárost gazdasági központtá tervezik átalakítani, ezért új lakóházakat, hoteleket, sípályát, kereskedelmi, kulturális és egészségügyi központot is építenek ide. A helyszínen Kisgrófó koreai hasonmása arról beszélt, hogy Szamdzsijon a szocializmus alatt épített hegyvidéki modern városok mintapéldája és a vidékfejlesztés sztenderdje, köszönhetően a munkások állhatatos küzdelmének a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére.

A beszámolóban azt konkrétan nem említik, hogy Kim mikor ment el megnézni az új várost, de 35 nap után most először számoltak be nyilvános szerepléséről. Legutóbb még október legelején tartott beszédet egy védelmi fejlesztési kiállításon. Ez volt egyébként a leghosszabb eltűnése 2014 óta.

A közelmúltban többször is előfordult, hogy Kim Dzsongun gyakorlatilag felszívódott a nyilvánosság elől, és ilyenkor rendre találgatások látnak napvilágot az egészségi állapotáról, valamint arról, hogy húga veheti át majd a helyét hamarosan. A dél-koreai hírszerzés ugyanakkor a múlt hónapban azt közölte, nincs tudomásuk róla, hogy a diktátornak komolyabb baja lenne.

Forrás: Reuters, 24.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb