Mindenmás

Négy tizenéves gyerek gyújtogatott pénteken a szegedi Jerney János Általános Iskola udvarán, a rendőrök elfogták őket

Két fiatal és két gyerek gyújtogatott múlt pénteken a szegedi Jerney János Általános Iskola udvarán – derült ki a rendőrségi mai közleményből. A hatóságok pár napon belül elfogták a fiatalokat, akik több mint 100 ezer forintos kárt okoztak ezzel.

Tűz ütött ki, majd egy kisebb robbanás is történt a Jerney János Általános Iskola udvarán péntek este – írtuk meg aznap este a történteket, és azt is, hogy Petra nevű olvasónk a helyszínen tartózkodott, aki arról számolt be, hogy a szomszéd vette észre hogy baj van, majd hívta ki a hatóságokat. Már akkor sanszos volt, hogy gyújtogatás történt, most pedig a rendőrség hivatalos közleményéből kiderült, hogy a kiskundorozsmai körzeti megbízottak rövid időn belül azonosítottak egy szegedi fiatalt, aki egy fiatalkorú és két gyermekkorú társával együtt bútort és ruhákat gyújtottak meg az iskola udvarában.

TÖBB MINT 100 EZER FORINT A KÁR

A rendőrség így ír a történtekről: a megalapozott gyanú szerint a 16 éves elkövető és társai 2021. november 12-én az esti órákban bemásztak egy szegedi általános iskola udvarába, ahol bútorokat és bezsákolt ruhákat gyújtottak meg. A fiatalok több mint százezer forintos kárt okoztak. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 16 éves gyanúsított a kihallgatáson tettét elismerte és azt megbánta. Ellenük rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb